Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İktidarsızlık yapmaz
HABERİ PAYLAŞ

İktidarsızlık yapmaz

Haberin Devamı

Varikoselin erkeğin cinsel yaşamına etkisi yok. Yıllar içinde sperm değerlerini düşürebiliyor, erkeklik hormonunun azalmasına katkıda bulunuyor. Ama iktidarsızlık, sertleşme sorunu ya da erken boşalmaya neden olmuyor.

SORU: Eşimde hiç sperm yokmuş

Eşim 33 yaşında ve kendisinde canlı veya ölü sperm yokmuş. Bu nedenle sizden bilgi almak istedim. Bir de omurilik sıvısından ayrıştırma yöntemi ile başarıya ulaşılıyor mu?

CEVAP

Yumurtasında hiç sperm olmayan erkekler çocuk sahibi olamaz. Menisinde hiç sperm olmasa da yumurtasından ameliyat ile sperm elde edilebilen erkeklerde mikroinjeksiyon tekniği ile dölleme sağlayabiliyoruz. Bu şekilde çocuk sahibi olan birçok hastam mevcut. Yumurtada sperm aranması yumurtaya zarar vermeyecek şekilde ve tercihen mikrocerrahi yöntem ile yapılmalıdır. Bu şekilde yumurtanın çeşitli bölümlerinde dokuya zarar vermeden sperm aranabilir.

SORU: Cinsel ilişkiye girebilir miyim?

25 gün önce varikosel ameliyatı oldum. Cinsel yaşama geri dönebilir miyim? Ya da mastürbasyon yapmamın sakıncası olur mu? Yanlış hareket ederek kendime zarar vermek istemiyorum. Lütfen bana yardımcı olun.

CEVAP

Varikoselin cinsel faaliyetlere herhangi bir etkisi yoktur ancak ağır dereceli varikosel uzun yıllar içinde testisi etkileyerek ilerleyen yaşlarda olabilen testosteron-erkeklik hormonu azalmasına kısmi bir katkıda bulunabilir. Varikosel bir sağlık sorunu değildir, iktidarsızlık yapmaz, sadece döl hücrelerini etkileyerek kısırlık yapabileceğinden dolayı mikrocerrahi teknik ile tedavi edilmesi önerilir.

SORU: Mastürbasyon boy uzamasını engeller mi?

17 yaşındayım. Sürekli mastürbasyon yapıyorum. Bu durum boyumun uzamasına engel olur mu

CEVAP

Mastürbasyon fizyolojik bir eylemdir. Cinsel isteğin normal cinsel ilişki kurulamadığı hallerde karşılanması amacıyla yapılması tamamen normaldir. Aşırı, yani günde birkaç kez yapılması bedensel ve psikolojik yorgunluğa sebebiyet vererek yorgunluğa neden olur. Bunun dışında; sivilce çıkması, boyun uzamaması, penisin kısa kalması, kısırlık sebebi olması, erken boşalmaya neden olması gibi türlü çeşitli hurafelerin hiçbirisi ile ilgisi yoktur. Cinsel ergenlik ile cinsel ilişki kurma veya evlenme dönemi arasındaki tüm gençlerin yaptığı gayet normal bir davranıştır. Mastürbasyon yapma nedeni ile psikolojik suçluluk duymak tamamen bilgisizlikten kaynaklamaktadır. İnanış veya sair sebepler ile mastürbasyon yapmayan (ve cinsel ilişkide de bulunmayan) tüm sağlıklı insanlar da belirli aralar ile gece rüyalanarak boşalırlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder