Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İlaçla tedavi edilir ama...
HABERİ PAYLAŞ

İlaçla tedavi edilir ama...

Prostat büyümesinde ultrason, ısı, mikrodalga, balonla germe gibi alternatif yöntemler uygulanabiliyor ama en kesin çözüm cerrahi tedavide. Bir de anestezi alamayacak kadar yaşlı ve sağlıksız olanlara ilaç verilerek yardımcı olunabilir...

SORU: Kremler gerçekten etkili mi?

Erken boşalma için lokal anestezi kremi öneriyorsunuz. Şimdi ya da ileriye dönük yan etkisi olur mu? Ben daha önce geciktirici krem ya da sprey kullanmadım, ne tavsiye edersiniz?

CEVAP En basit yöntem olarak prezervatif ve geciktiricili prezervatif kullanmayı ilk aşamada öneriyorum. Bunların yeterli olmadığı hallerde üroloji uzmanının tetkik yaparak ilaç vermesi gerekebilir. Burada marka adı kullanmamayı, ilaç adı vermemeyi ilke olarak tercih ediyorum.

Haberin Devamı

SORU: Prostatta ameliyattan başka seçenek var mı?

60 yaşındayım. Prostatla ilgili sorunum var. Ameliyat olmadan da tedavi mümkünmüş.Prostat için ameliyat dışında başka hangi tedaviler uygulanır?

CEVAP Isı tedavisi, ultrason tedavisi, mikrodalga tedavisi, balonla germe tedavisi gibi bazı ek tedavi yöntemleri denenmektedir. Ama bunun en başarılı tedavisi cerrahi tedavidir. Ameliyat olamayacak kadar ağır durumdakiler, kalp hastalığı olanlar, anestezi alamayacak durumda olanlar kalp sağlığı açısından sorunu olanlar ya da çok ileri yaşlarda olup narkoz riski yüksek olanlar da ilaç tedavisi ile işemeyi düzenlemek mümkündür. Ama genç yaşlardan itibaren de ilaç vermek hem ekonomik olarak hem de kişinin bu ilaçları uzun süre kullanması gerektiğinden sakıncalıdır.

SORU: Cinsel gücümü geri kazanır mıyım?

55 yaşındayım. Cinsel gücümde azalma var. Kendimi eskisi kadar istekli değilim. Eşim 42 yaşında ve bu durumdan çok rahatsız. Anti- aging tedavisinden fayda görür müyüm?

CEVAP Anti- aging uygalaması genç yaşlarda gösterdiğiniz cinsel performansınızı yeniden kazanılmasını sağlar. Fiziksel kapasitenizi yükseltir. Bu sayede kendinizi çok daha enerjik ve zinde hissederseniz. Ayrıca hafızayı güçlendirme ve uyku bozukluğunu giderme ve ruhi durumu düzeltme gibi yararları da vardır. Kolesterol seviyesini düşürür. Yaşlılık sebebiyle incelen, kuruyan ve kırışan cildi de düzeltir.

Haberin Devamı

SORU: Kaç gün hastanede kalırım?

62 yaşındayım, prostat ameliyatı olacağım. Acaba ameliyat sonrası hastanede kaç gün yatmak gerekiyor?

CEVAP Kapalı prostat ameliyatı sonrası hasta 3 gün hastanede yatar. Açık prostat ameliyatı sonrası ise 5 gün hastanede yatar. Prostat kanseri ameliyatında da hastanın 5 gün civarında hastanede kalması gerekmektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder