Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İlişkiye engel oluyorsa
HABERİ PAYLAŞ

İlişkiye engel oluyorsa

Cinsel organın eğriliği erkeği rahatsız ediyor. Doğuştan olan, ağrı yapan ve cinsel ilişkiyi imkansız hale getiren eğrilikler ameliyatla düzeltiliyor. Ama operasyon sonrası peniste 2 santimlik kısalma olabiliyor.

SORU: Penisimin eğriliği rahatsız ediyor

22 yaşındayım. Cinsel organımın eğriliği beni rahatsız ediyor. Herhangi bir acı ya da başka sorun yok ama ilişkiye engel olabileceğinden endişe ediyorum. Ameliyat gerekir mi, nerede yaptırmalıyım? Kaça mal olur?

CEVAP Doğuştan olan ve cinsel ilişkiyi imkansız veya zor hale getiren penis eğrilikleri ameliyat ile düzeltilebilir. Bu ameliyat sonucu eğrilik tamamen geçebilir veya azalabilir. Fakat peniste 2 santim kadar kısalma ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: Çatlaklar var Sertleşme olduğunda penisimde çatlaklar oluşuyor.

Sünnet dikiş yerleri 1 günde kabuklanıyor sonra geçiyor. Sertleşince tekrarlıyor. Bu neden oluyor? 4 yıllık evliyim. Daha önce böyle bir sorunum yoktu. 2 aydır böyle bir sıkıntı yaşıyorum. Acaba mantar mı? Mantarsa ne yapmalıyım?

CEVAP Bahsettiğiniz durum cildi ilgilendiren bir sorun olduğundan bir üroloji uzmanına değil, bir dermatoloji yani cildiye uzmanına başvurmanız uygun olacaktır.

SORU: Spermim biter mi?

15 yaşındayım. Bu yaşta her gün mastürbasyon yapmam sorun yaratır mı? Menim biter mi?

CEVAP Erkekteki sperm sayısı kadınlardaki yumurta sayısı gibi doğuştan sınırlı değildir, yaşamın sonuna dek üretilir. Her gün yapmanın bir zararı yok fakat gün aşırı yaparsanız daha az yorulursunuz.

SORU: Erken boşalıyorum

24 yaşındayım. Cinsel ilişkiye girdikten sonra daha bir dakika dolmadan boşalıyorum. Bazen ön sevişmede boşalıyorum. Ne tavsiye edersiniz?

CEVAP Cinsel birleşme gerçekleştikten sonra her iki partneri de tatmin edecek makul süre geçmeden erkeğin boşalarak cinsel organının gevşemesi ve cinsel ilişkinin zamansız olarak sonlanması haline erken boşalma denir. Pratikte bu duhulden sonra ilişkiyi aktif olarak en az 3- 5 dakika sürdürebilmek anlamına gelir. Burada önemli olan partnerlerin uyumudur. Bazı çiftler diğerlerine göre çok daha kısa sürede beraberce orgazm olurken bazılarında bu süre belirgin şekilde uzayabilir. Hem kadının hem erkeğin fazla uzayan bir cinsel ilişkiden fiziksel olarak rahatsız olmaları da mümkündür. Bu sorun çoğunlukla psikolojik kökenlidir.

Haberin Devamı

SORU: Boşalmayı engelliyorum

17 yaşındayım. Sık mastürbasyon yapıyorum ve meninin dışarı çıkmasını engelliyorum. Son günlerde böbreklerimde ve testislerimde ağrılar oluşmaya başladı. Sizce bu normal mi?

CEVAP Boşalmayı engellemek ve çok sık mastürbasyon yapmak bu tip ağrılara neden olabilir. Kendinizi gereksiz yere zorlamayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder