Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İlk adımı birlikte atın
HABERİ PAYLAŞ

İlk adımı birlikte atın

Haberin Devamı

Çocuğu olmayan çiftlerin aynı anda muayene olması, ilk adımı birlikte atması gerekiyor. Kadınlar kadın doğum uzmanına, erkekler ise üroloji androloji uzmanına gitmeli ve eş zamanlı muayene olmalı. Adım adım, kolaydan zora doğru yapılan tedavi çifti mutlu sona götürebilir...

SORU: Testislerim sarkık 19 yaşındayım. Varikoselden şüpheleniyorum. Testislerim sarkık ama ağrım yok. İnternette araştırdım, “Ağrısız varikoseller tedavi edilmez” yazıyordu. Siz ne dersiniz?

CEVAP Sarkık durumdaki testislerde varikosel olma ihtimali pratikte daha fazla gördüğümüz bir durumdur. Ağrı yapmayan varikosellerin tedavi edilmeyeceği ise tamamen hatalı bir bilgidir. Maalesef internet ortamında birçok hatalı bilgi bulunmaktadır, varikosel kelimesini internetteki arama motorlarında baktığımda ben de sizin gibi birçok hatalı ve eksik bilgi içeren site ile karşılaştım.

[[HAFTAYA]]

SORU: Çocuğumuz olmuyor 32 yaşındayım, 4 yıllık evliyim. Korunmadığımız halde hâlâ çocuğumuz yok. Hiç doktora da gitmedik. Önce hangimiz gitmeli? Ne doktoruna gitmeliyiz?

CEVAP Çocuğu olmayan çiftler aynı anda tetkik edilmelidir. Kadınlar bir kadın-doğum uzmanı erkekler ise bir üroloji-androloji uzmanı tarafından eş zamanlı olarak değerlendirilmelidir. İlk başta direkt olarak özel bir tüp bebek merkezine gitmek doğru değildir. Tüp bebek- mikroenjeksiyon yöntemlerine başvurmadan daha kolay ve ekonomik olarak birçok çift tedavi edilerek çocuk sahibi olabilmektedirler. Çeşitli ilaç tedavileri, mikrocerrahi veya endoskopik müdahaleler sonucu normal cinsel ilişki ile çocuk sahibi olamayan fakat yeterli düzelme sağlanan vakalarda rahimiçi aşılama yöntemi ilk seçilecek yardımlı üreme tekniğidir. PAF- IUI adı verilen yeni bir uygulama yöntemi ile aşılama yönteminde hamilelik oranında önemli artış sağlanabilmiştir.

SORU: Penisim kısa 31 yaşındayım. Penis boyum kısa. Sağlıklı bir cinsel birleşmenin gerçekleşmesi için penis boyu ne kadar önemlidir? Kilomun penis boyuyla ilişkisi var mıdır?

CEVAP Kilosu daha doğrusu yağ oranı fazla olanlarda göbek altındaki yağ dokusu penis köküne doğru yıkılarak penisin olduğundan daha kısa hatta bazen gömük halde durmasına neden olur. Sırf bu nedenle bu bölümdeki yağların alınmasına yönelik ameliyatlar yapılmaktadır. Fakat bu durum sertleşen penisin fonksiyonel boyunu fazla etkilemez.

SORU: Büyütür mü? 24 yaşındayım. Ben penisimi büyütmek istiyorum.Bunun için bazı seks shopların reklamlarında garanti verilen ürünler gördüm. Dünya Sağlık Örgütü de tavsiye ediyormuş. Bu doğru mu, bu ürünlerin yan etkileri nelerdir?

CEVAP
Bu ürünlerin hiçbiri penisinizi büyütmez, en ufak bir fark dahi olmaz, hatta bunlardan zarar dahi görebilirsiniz. Dünya Sağlık Örgütü gibi ciddi bir kuruluş da bu ve benzeri hiçbir ürünü tavsiye etmemiştir. Hoşunuza giden veya işinize gelen her şeye inanmayın, bilimsel gerçekleri uzmanlara sorarak öğrenin

Sıradaki haber yükleniyor...
holder