Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kalpte sorun varsa dikkat
HABERİ PAYLAŞ

Kalpte sorun varsa dikkat

Kalp ve damar problemi olan erkekler yıllar içinde sertleşme sorunu yaşayabiliyor. By-pass ameliyatı geçirenlerde ise stres ve halim ne olacak merakı sertleşme sorununu beraberinde getirebilir. Bu sorun kendi kendine geçmez, uzmana başvurmak gerekir

SORU: Sertleşmeden boşalıyorum 20 yaşındayım. 6 aydır ereksiyon problemi yaşıyorum. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Cinsel organım tam sertleşmiyor. Hocam, mastürbasyon yaparken de tam sertleşme olmadan boşalıyorum. Bu sorun mastürbasyondan kaynaklanabilir mi? Bugüne kadar ben hiç cinsel ilişkiye de girmedim. Acaba bu durumun tedavisi var mı?

Haberin Devamı

CEVAP: 20 yaşındaki bir gencin son 6 ayda sertleşme sorunu yaşamasının ardındaki nedenler büyük olasılıkla psikolojik çıkacaktır. Ereksiyon bozukluğunun tanısı sadece mastürbasyon esnasındaki durum ile net olarak tanımlanamaz. Sizin için en uygun olan bu konularda deneyimli bir üroloji uzmanı, tercihen bir androloji uzmanı ile görüşmenizdir. Büyük bir ihtimal ile detaylı ve gereksiz tetkiklere lüzum kalmadan sorununuz çözümlenecektir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Ağrılarım geçecek mi? 30 yaşındayım ve çalışıyorum. Bana varikosel teşhisi konuldu. Daha önce ameliyat oldum. Ameliyattan sonra çok fazla ağrım oldu ve ağrılar bir türlü geçmiyor. Ne yapmam gerekir?

CEVAP: Testisin toplardamarlarında ergenlik çağında başlayan genişleme sonucu oluşan varikosel testisin mikrodolaşımını bozarak sperm yani döl hücreleri üzerinde olumsuz etki gösterir, kısırlığa neden olabilir. Kısırlık dışında bir sağlık sorunu oluşturmayan varikoseli sadece ağrı nedeniyle ameliyat etmek uygun değildir. Başarılı olması ve herhangi bir yan etkiye neden olmaması için mikrocerrahi yöntem ile ameliyat edilmesi gereken varikosel toplumda en sık rastlanan kısırlık nedenidir. Başarısız varikosel ameliyatı geçirip sorunu devam edenlere mikrocerrahi düzeltme ameliyatı uygulayabiliyoruz. Ama sizin şiddetli ağrınızın sebebinin varikosel olmayabileceğini düşünüyorum. Bu konularda tecrübeli bir ürolog ile görüşünüz.

SORU: Tedavi olmam mümkün mü? 2 yıl önce by-pass ameliyatı oldum ve daha sonra iktidarsızlık başladı. Tedavim mümkün müdür veya zamanla eski durumuma döner miyim?

Haberin Devamı

CEVAP: By-pass geçirmiş olmanız zaten damar sorununuz olduğunu; damar hastası olduğunuzu ortaya koyuyor. Bu nedenle muhtemelen kısmen de olsa kalp ameliyatınız öncesi bir miktar sertleşme sorununuz olduğunu sanıyorum. Kalpteki damarlarında sorun olan bir kişinin benzer sorunu penis damarlarında da yaşaması normal bir durumdur. Buna ek olarak ameliyat stresi ve ameliyat sonrası buna eklenen evham hali de şu andaki durumunuzun kaynağı olabilir. Zamanla düzelmeniz mümkün değil, en kısa zamanda bir üroloji-androloji uzmanından yardım almanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder