Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kasık ağrısı görülebilir
HABERİ PAYLAŞ

Kasık ağrısı görülebilir

Haberin Devamı

Mastürbasyon yapmayan, cinsel ilişkiye girmeyen erkeklerde bazen yumurtalar üzerinde ve kasıklarda ağrı meydana gelebilir. Her erkeğin boşalmaya ihtiyacı vardır. Meni keselerinin dolması sonucu uyku sırasında ya da dışkılamayla bir miktar boşalma görülür, ağrı sona erer

SORU: Mastürbasyon yapmıyorum


27 yaşındayım, bekarım. Cinsel ilişki ve mastürbasyondan uzak duruyorum. Acaba boşalmıyor olmam kanalların tıkanması gibi herhangi bir sorun yaratır mı? CEVAP Bu tabii ki sizin tercihiniz ve herhangi bir hastalığa yol açmaz. Sadece dolgunluğa bağlı olarak yumurtalar üzerinde ve kasıklarda hafif ağrılar görülebilir. Meni keselerinin dolması sonucu uyku esnasında rüyalanarak boşalma veya dışkılama sırasında basınç ile bir miktar boşalma ile vücut fazla sekresyondan kurtulur.

[[HAFTAYA]]

SORU: Sağ yumurtalığımda morarma var


21 yaşındayım. Sağ yumurtalığımda damar şeklinde bir morarma var. Yaklaşık bir seneden beri de böyle. Acaba sorunum ne ve ne yapmam gerekiyor? Bana cevap verirseniz sevinirim. CEVAP Sanırım cilde ait varisleşmiş bir toplar damar tarif ediyorsunuz fakat bunu kesinleştirmek için muayene gerekli.

SORU: Erken boşalıyorum


Erkeklerde boşalmanın alt sınırının 3-4 dakika olduğunu biliyorum. Erken boşalmayı geciktirici kullanarak bu sureyi uzatmak mümkün mü? Bu spreyi kullanmanın zararı var mı? CEVAP Dıştan penise sprey sıkarak boşalmayı geciktirme yönteminde sadece cildi uyuşturan bir madde kullanılmaktadır. Bunu krem olarak eczaneden çok daha ucuza da alabilirsiniz. Bu ilaçlar sadece hassasiyeti giderir ve bazı kişilerde bir miktar fayda sağlar. Geciktirici özelliği olan prezervatiflerde de bu madde mevcuttur. Yeterli olmadığı taktirde bir üroloji uzmanı ile görüşmelisiniz.

SORU: Yorulmuyorum ama zararı var mı?

23 yaşındayım. Sorunum günde 6-7 kere mastürbasyon yapmak. Bu beni hiç yormuyor ama arkadaşlarım bunun zararlı olduğunu, hatta kısırlık yaptığını söylüyor. Bunun gerçeklik tarafı var mı? Cevabınızı en kısa zamanda bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. CEVAP Günde 6-7 kere mastürbasyon yapmanın tek zararı sizi fizik ve psikolojik olarak yormasıdır. Başkaca kalıcı bir zararı yoktur. Fakat bu aşırı yorgunluk hali giderilmez ise zamanla bünyenin zayıf düşmesine ve bu nedenle çeşitli hastalıklara maruz kalmasına yol açabilir. Günde bir kereyi geçmemeyi amaçlayın.

SORU: Prostatı nasıl önlerim?


48 yaşında, 19 yılllık evliyim. Ailemde olduğu için prostat kanserine yakalanmaktan korkuyorum. Alabileceğim önlemler var mı? CEVAP Sebze-meyve ağırlıklı beslenme öneriliyor. Batı usulü fast-food tarzı beslenmenin prostat kanseri riskini artırdığı söyleniyor. Bu nedenle prostatı önlemek için yapılacak belirli bir tedavi şekli olmasa da doğal beslenmenin her türlü hastalığa olduğu gibi prostat kanserine de iyi geldiği belirtiliyor. Bitki kökleriyle ilgili ilaçlardan da bahsediliyor. Ancak bunların hiçbirinin yüzde 100 doğruluğunun kanıtlanmadığı da bir gerçek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder