Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kilo vermek en akılcı yol
HABERİ PAYLAŞ

Kilo vermek en akılcı yol

Fazla kilosu olan erkeklerde göbek ve göbeğin altında toplanan yağlar aşağıya doğru sarkıp cinsel organın üzerine geliyor. Bu da penisin daha kısa görünmesine neden oluyor. Bu durumdan rahatsızsanız hem sağlığınızı korumak hem de bu sorunu çözmek için zayıflayın.

Varikosel “Kısırlık sebebi değil” diyorlar

SORU: 3 yıl önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldum. Amacımız çocuk sahibi olmaktı. Ameliyattan önce sperm sayım 2-3 milyondu, sonra 8-10 milyon oldu. Özel bir hastanede mikro enjeksiyon yapıldı. Fakat sonuç alamadık, embriyo tutunamadı. Eşimde hiçbir problem yokmuş. Bana tanı olarak oligoazospermi denildi. Kadın doğum uzmanları “Varikosel kısırlık sebebi değil” diyor. Sizce bu doğru mu? Ben şimdi ne yapmalıyım? Varikosel tekrar oluşmuş mudur? Bir üroloğa gitmeli miyim?

Haberin Devamı

CEVAP: Varikosel erkeklerde karşılaştığımız en sık kısırlık sebebidir. 1500 kişiyi varikosel tanısı ile mikrocerrahi yöntem uygulayarak ameliyat ettim, yüzde 85’ten fazlası fayda gördü. Tabii ki kişinin gerçekte varikoseli yok ise veya ameliyat yetersiz ise fayda sağlanamaz. Varikoseliniz var ise mikrocerrahi düzeltme ameliyatı yapılabilir ve fayda görebilirsiniz. Spermlerin sayı ve hareketliliği varikoselden etkilenir fakat morfoloji denilen yapılarının ve kromozomal içeriklerinin etkilenmesi dölleme üzerinde daha da etkilidir. IVF- Tüp bebek denemelerinde de döllenme olmaması veya oran düşüklüğü varikosel etkisinde olan spermlere bağlı olabilir. Varikosel kadın-doğum doktorlarının değil üroloji-androloji uzmanlarının alanına giren bir konudur.

Penisim içeride duruyor, ne yapmalıyım?

SORU: 19 yaşındayım. Benim sorunum şu: Penisimin içte durması ve sertleşme olduğu zamanda 10 santim kadar olması. Çoğu zaman içeride durması normal midir? Yoksa ben 1.85 boyunda, 92 kilo biriyim. Kiloyla alakası olabilir mi? Daha önce 106 kiloydum. Bu durum benim için sorun yaratır mı?

CEVAP: Kilosu fazla olanlarda yağ dokusu da kalın olmaktadır. Cilt altında ve erkeklerde daha çok göbek ve göbek altı bölgede toplanan yağ dokusu hafif aşağı doğru sarkarak penis kökünün üzerine yığılmakta, penis boyunun gerçekte olduğundan çok daha kısa görünmesine neden olmaktadır. Penisin tam üzerinden parmaklarınız ile kemiğe doğru sıkıca bastırırsanız bu farkı siz de açıkça görebilirsiniz. Zayıflama yolu ile hem bu sorunu gidermek hem de genel sağlığa katkıda bulunmak en akılcı çözüm yoludur. Gerekli durumlarda plastik cerrahi ameliyatları veya liposuction yöntemi ile de bu bölgedeki yağlar alınarak çözüm sağlanabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder