Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kilo vermek erkekliği korur
HABERİ PAYLAŞ

Kilo vermek erkekliği korur

Haberin Devamı

Eğer kilonuz fazla ise yağ dokusunda bulunan erkeklik hormonu testosteron, kadınlarda yüksek olan östrojene dönüşüyor. Bu yüzden zayıflamak vücuttaki testosteron oranını belirgin biçimde artırıyor...

SORU: Nasıl artar?

39 yaşındayım. Testosteron seviyesini ilaç kullanmadan, doğal besinlerle artırmanın yolları var mıdır?

CEVAP

Eğer kilonuz yani yağ dokunuz çok fazla ise yağ dokusunda testosteronun östrojene yani kadınlarda yüksek oranda bulunan hormona dönüştüğünü bilmenizde fayda vardır. Aşırı olan yağ dokusunu azaltmanız, vücudunuzdaki testosteron oranını en belirgin olarak artıracak uygulamadır. Bu durum özellikle göbek bölgesinde fazla miktarda yağ depolayan orta ve daha ileri yaştaki erkeklerde klinik açıdan anlamlı olabilir.

SORU: Böbrek taşları ne yaparsam tekrarlamaz?

41 yaşındayım, ben böbrek taşı düşürdüm, çok eziyet çektim. Taşların tekrar oluşmaması için neler yapabilirim?

CEVAP

Taşlı hastalarda taş tedavi edildikten sonra, genellikle yüzde 30’unda tekrar oluşur. Bu oranı düşürebilmek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktaları yıllarca dikkatli bir şekilde uygularsanız taş hastalığına yakalanma oranınız bariz bir şekilde düşer. Yapılan taş tahliline taş hastasının kullanması gereken özel ilaçların yanı sıra bir de her taş hastasının dikkatle uygulaması gereken önlemler vardır.

Bunlar;

1- Hareket
2- Su içmek
3- Gıda olmak üzere 3 ana grupta toplanabilir.

Böbrek taşı genel olarak daha çok oturan şişman insanlarda görülen bir hastalıktır. Kilonuzu normale düşürmek ve aşırı alışkanlıklardan kaçmak (aşırı sigara, alkol kullanmak, gazoz gibi çeşitli şekerli mayilerden çok miktarda almak ya da çok yemek) sizin için zararlıdır.

SORU: Prostat nasıl muayene edilir?

Prostat sorunum var. Ancak doktora başvurmak için acele etmedim. Prostat için başvuran kişi daha sonra hangi aşamalardan geçiyor?

CEVAP

Prostat için başvuran erkeği tüm bu şikayetleri değerlendirdikten sonra muayene ederiz. Bu muayene makattan parmakla yapılır. Hem kanser olup olmadığını bir dereceye kadar değerlendirmek hem de prostatın ne kadar büyüdüğünü görmek açısından bu önemlidir. Mesela normalde bu kestane kadar bir organdır. Biraz büyürse bir mandalina kadar daha büyürse portakal kadar daha da büyürse bir greyfurt kadar olur. Normalda 20 gram olan bu organ 200-250 grama kadar ulaşabilir. Dışarıdan bakılınca görülmez, makata doğru büyür, kabızlığa benzer dışkılama sorunları dahi yaratabilir. Gerektiğinde makattan yapılan bir ultrasonla detaylı olarak tetkikler yapılır. Kanser şüphesi varsa ultrason eşliğinde iğne biyopsisi ile herhangi bir anestezi gerekmeksizin parçalar alınarak dokuda kanser olup olmadığı anlaşılır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder