Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kistler kısırlık nedeni
HABERİ PAYLAŞ

Kistler kısırlık nedeni

Testiste oluşan kistler sperm geçişinde zorluk çıkararak sperm sayısını düşürebilir, baba olurken sorun yaratabilir. Merak etmeyin, mikrocerrahi yöntemiyle çevre dokulara zarar vermeden alınabilir..

SORU: İstek duymuyorum 37 yaşında, 5 yıllık evli, 2 çocuk sahibiyim. Son zamanlarda eşime karşı isteksizim. Eşime cinsel olarak istek duymamanın nedeni nedir?

CEVAP


Erkekler ilişkinin ilerleyen dönemlerinde eşlerini anne gibi görmeye başlayabilir. Yine kadınların fiziksel görünümü değiştiği için erkekler eşlerini eskisi kadar uyarıcı bulmayabilir. Bu durum da cinsel isteğin azalmasıyla sonuçlanır. Özellikle kadınlar çocuk doğurup anne rolüne girince erkekte istek azalır. Bu gruptaki erkeklerin bir yandan eşlerine düşkünlükleri artar, ama bir yandan istekleri azalır. Ayrıca kadınlar gibi erkekler de evlilik çatışmaları ve ilişki sorunlarına cinsel isteksizlikle yanıt verebilirler. Özellikle kızgınlık, kırgınlık duyguları eşle haz paylaşma isteğini azaltır.

[[HAFTAYA]]

SORU: Testiste kitle var


45 yaşındayım. Sağ testisimin üst kısmında kitle var. Doktor ağrı ve sıkıntı verirse alınabileceğini de belirtti. Bu kitle bir fındık büyüklüğünde ve çok sert. Ara ara ağrı yapıyor. Ne yapmam gerekir?

CEVAP Bu kitle sanırım Spermatosel adı verdiğimiz, testisin üzerinde sperm kanallarından oluşan epididim adlı organa bağlı, içinde sperm hücreleri de içeren bir kistik oluşum. Bu kitlenin çıkmasının tek sakıncası o taraftaki kanallarda sperm geçişine engel olarak sperm sayısını düşürmesi, dolayısı ile ileride çocuk olmasında zorluk çıkarması ihtimalidir. Mikrocerrahi uygulanarak çok dikkatli olarak çıkarıldığında çevre dokulara, damar ve sinirlere zarar vermeden ameliyat edilebilir.

SORU: Peniste yara var

28 yaşındayım. 2 haftadır peniste yara var. Ne yapmalıyım?


CEVAP

Penisteki bir yara basit bir cilt rahatsızlığından, cinsel yol ile bulaşan bir hastalıktan veya penisi ilgilendiren çok daha ciddi sorunlardan kaynaklanabilir. Önce bir dermatoloji daha sonra gerekiyorsa üroloji uzmanına başvurun.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder