Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kolaydan zora doğru...
HABERİ PAYLAŞ

Kolaydan zora doğru...

SORU: Ağrı hiç bitmez mi?

3 yıl önce sol varikosel ve sağ hidrosel ameliyatı geçirdim. Ama ağrılarım dinmedi. Sorunlu varikosel ameliyatlarında düzeltme yapılır mı? Bu ağrılarla ömür boyu yaşayacak mıyım?

CEVAP

Yetersiz kalan varikosel ameliyatlarında mikrocerrahi teknik ile düzeltme yapabiliyoruz. Ama nadiren de olsa bu mümkün olmayabilir. Ağrılarınız ameliyattan sonra başladı ise zaman içinde geçebilir, ikinci ameliyattan ağrı için fayda görmeyebileceğinizi bilmelisiniz.

SORU: İlaçları bırakınca sertleşmiyor, neden?

Haberin Devamı

37 yaşındayım. 2 yıldır sertleşme sorunum var. Doktor bazı ilaçlar verdi. İlaçları kullanırken her şey normaldi. Sonra sertleşmede güçlük çektim. Sabahları da sertleşmiyor. Hipertansiyonum ve kolesterolüm var. Bana yardımcı olun.

CEVAP

Yaşınız genç olmasına rağmen hastalıklarınız, bunlara bağlı gelişebilen damar ve sinir hastalıkları, hatta bu hastalıkların tedavisindeki ilaçlar sertleşme zorluğuna neden olabilir. Tetkikler yapıldıktan sonra basitten zora doğru basamak basamak tedavi çeşitleri uygulanarak cinsel yaşama devam etmeniz sağlanabilir. Erkeklerdeki cinsel fonksiyon bozukluğu sorunlarının tamamına yakınını tedavi ediyoruz. Burada önemli olan en kolay, basit ve ekonomik yöntemi kullanarak hastanın beklediği sonucu almaktır. Sizin gibi 37 yaşındaki kişinin cinsel yaşamdan beklentisinin 70’li yaşlara ulaşan ve benzer sorunları olan bir kişi ile farklılık göstereceği gerçeği gözardı edilmemelidir.

SORU: Testis yukarı çıktı

34 yaşındayım. 2 kez ilişki sırasında sağ testisim yukarı çıktı. Son 10 gündür bu durum 3-4 kez tekrarladı. Parmağımla itince aşağıya iniyor ve ağrı yok. Ciddi bir şey olabilir mi?

CEVAP

Bu kasık kanalı ağzınızın geniş yapısından veya testisi torbaya bağlı gubernakulum bağının uzunluğundan ortaya çıkabilir. Testis yukarıda uzun süre kalmıyor ve kolaylıkla torbaya indirilebiliyor ise bir sorun yaratmaz ve herhangi bir tedavi gerekmez.

SORU: Hastalığım nedir?

47 yaşında kadınım. 10 senedir idrar tahlilinde eritrosit 8-10, lökosit 2-3, epitel hücre 4-5 görülüyor. Bir şikayetim yok. İdrarda bu kadar da olsa eritrosit olması normal midir? Tehlikesiz hematüri diye bir hastalık duydum, doğruluğu nedir?

Haberin Devamı

CEVAP

Tüm tetkiklere rağmen idrarınızda fazla eritrosit görülmesinin sebebi saptanamıyorsa ve bu durum 10 yıldır sürüyorsa endişe etmenize gerek yoktur. Buna rağmen 6 aylık periyotlar ile idrar tetkiki ve üriner ultrasonografi yaptırmanızda yarar olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder