Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kolaydan zora doğru
HABERİ PAYLAŞ

Kolaydan zora doğru

Haberin Devamı

Damar ve sinir hastalıkları ya da bu rahatsızlıklara bağlı olarak kullanılan ilaçlar sertleşme bozukluğuna yol açabilir. Üzülmeyin çünkü hemen hepsi tedavi ediliyor. Hastanın beklentisine göre kolaydan zora doğru basamak tedavisi uygulanıyor.

Sertleşme olmuyor

34 yaşındayım. 2 yıldır sertleşme sorunu yaşıyorum. Doktor bazı ilaçlar verdi. Ayrıca sabahları da sertleşme olmuyor. Yüksek tansiyonum var. Bu sertleşme sorunu yaşamama neden olur mu?

Yaşınız genç olmasına rağmen hastalıklarınız, bunlara bağlı gelişebilen damar ve sinir hastalıkları, hatta bu hastalıkların tedavisinde kullandığınız ilaçlar sertleşme zorluğuna neden olabilir. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra basitten zora doğru basamak basamak tedavi çeşitleri uygulanarak cinsel yaşama devam etmeniz sağlanabilecektir. Erkeklerdeki cinsel fonksiyon bozukluğu sorunlarının tamamına yakınını tedavi edebiliyoruz. Ama burada önemli olan en kolay, basit ve ekonomik yöntemi kullanarak hastanın beklediği sonucu almaktır. Sizin gibi birinin cinsel yaşamdan beklentisinin 70’li yaşlara ulaşan ve benzer sorunları olan bir kişi ile farklılık göstereceği gerçeği gözardı edilmemelidir.


Kırılmış olabilir mi?

Bende penis kırılması belirtilerine benzer sıkıntılar var. Doktora gittim, enfeksiyon olduğunu söyledi. Verdiği ilaçları kullandım, bir şey değişmedi. Şimdi sertleşme sorunu da yaşıyorum. Yardım edin.

Sizi gören üroloji uzmanı penis kırılması gibi bir durum olsa bunu kolaylıkla anlardı. Sanırım psikolojilk olarak biraz stres altındasınız, bu konuda profesyonel destek almanız, bir psikiyatri uzmanına başvurmanız sizin için en doğru yol olabilir.

İktidarsız olursam

30 yaşındayım. 14 yıldır tip 1 diyabetle yaşıyorum. Son 2 yıldır diyabetik nöropati teşhisiyle ilaç kullanıyorum. 1 yıldır ereksiyon güçlüğü çekiyorum. Ürolog testosteron içerikli ilaçlar verdi ama işe yaramadı. Ne yapayım?

İktidarsız olursam Bir üniversite hastanesine veya bu konuda uzman bir doktora başvurun. Testosteron içeren ilaçlar sadece testosteron eksikliği varsa faydalı olabilir. Diyabetten kaynaklanan sorunlarda testosteronun faydası olmayacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder