Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kronikleşmeden tedavi şart
HABERİ PAYLAŞ

Kronikleşmeden tedavi şart

İlişkiden sonra çok sık idrara çıkmaya başladım

SORU: 28 yaşındayım. 4-5 ay önce şüpheli bir cinsel ilişki yaşadım. Ardından sık idrara çıkma sorunu yaşadım. Birkaç gün sonra doktora gittim. Beni muyane etti, kan, AIDS, hepatit, frengi ve idrar tahlili yaptı, temiz çıktı. Sistit tehşisi koydu. İlaçları kullandım. Sonra askere gittim. Rahatsızlığımın geçtiğini düşünüyordum ama 15 gün önce şikayetlerim yeniden başladı. Doktor “Üretrit” dedi ve ilaç vardi. 10 gün sonra hâlâ devam ediyordu. İdrar tahlili yapıldı, temiz çıktı. Bunun üzerine doktor muayene etmeden “Prostat bezinin salgıladığı bir sıvıdır. Erkeklik hormonu yapar. Düzenli ilişkin yoksa ondandır” dedi ve ilaç vermedi. Sorunum devam ediyor. Acaba kendiliğinden geçer mi?

Haberin Devamı

CEVAP: Birden bire sistit olmanız ihtimali düşük. Muhtemelen cinsel ilişki ile geçen bir hastalık kapmışsınız. Bu durumda belirtiler ortaya çıkınca mutlaka idrar kanalından kazıntı kültürü alınarak hastalığın sebebi saptanmalı ve uygun tedavi yapılmalıdır. Eğer bu yapılmaz, bilinçsiz olarak ilaç kullanılırsa sorun kronikleşebilir, hatta prostatit gibi ek sorunlara da sebep olabilir. Deneyimli bir üroloji uzmanı gerekli tetkik ve tedavileri organize ederek sorununuzu çözecektir.

Erken boşalıyorum, süreyi nasıl uzatırım?

SORU: 23 yaşındayım ve erken boşalıyorum. Bu süre 2-3 dakikayı geçmiyor. İlişkiye çok istekli başlıyorum. Fakat ilişki sırasında heyecanlı olmadığım halde kendimi tutamıyorum ve her defasında hüsran yaşıyorum. Acaba ilişkiye başlamadan önce veya ilişki sırasında ne yaparsam bu süreyi uzatabilirim?

CEVAP: Evlendiğinizde eşinizle bir süre, örneğin bir kaç ay beraber olduğunuzda bu durum düzelecektir. Eğer sorun devam eder ise bir üroloji uzmanına başvurun size gerekiyorsa ilaç vererek yardımcı olacaktır.

Geç boşalma sorunum var

SORU: Partnerim benimle bir kere birlikte olduktan sonra bir daha beraber olmak istemiyor. Çünkü çok geç boşalıyorum. Bu süre bazen 1 saati bile bulabiliyor. Sizce bu durum normal mi, ne yapmalıyım?

CEVAP Çok daha sık rastlanan erken boşalma kadar olmasa da, geç boşalma yani ejakulatio tarda adı verilen durum da hem erkekte hem kadında sıkıntı yaratabilir. Bu durum nörolojik bir sorundan veya psikolojik bir durumdan kaynaklanabilir. Uzun süren ilişkide tahriş oluşarak kadının fiziksel rahatsızlık duyması ihtimaline karşı eczanelerde bu iş için satılan özel kayganlaştırıcı kremler kullanılabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder