Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Mutlaka test yapılmalı
HABERİ PAYLAŞ

Mutlaka test yapılmalı

Haberin Devamı

Testis toplardamarlarındaki varisleşme anlamına gelen varikosel sperm sayılarını düşürerek baba olmayı zorlaştırıyor. Bu durum ameliyatla düzeltilebiliyor. Ama ameliyattan önce sperm sayısına bakmak gerekiyor ki operasyondan sonra iyileşme olup olmadığı anlaşılabilsin.

SORU: Varikosel ameliyatı oldum ama test yapılmadı

22 yaşındayım. Varikosel ameliyatı oldum ama hiç sperm tahlili yaptırmadım. Aralık ayında yaptırdığım spermiogram sonuçlarını size yolluyorum. Bana bilgi verir misiniz?

CEVAP

Varikosel ameliyatı öncesi ve sonrasında spermiyogram tetkiki yapılmaması maalesef vahim bir tıbbi uygulama hatasıdır. Hem hastanın ameliyat öncesi durumlarını bilmek ve mukayese etmek hem de ortaya çıkabilecek tıbbi-adli durumlara önlem almak için bu değerlendirmeler muhakkak yapılmalıdır. Sanırım sizlerin de hekim seçimi yaparken daha titiz davranmasında fayda var. Ülkemizin her coğrafi bölgesinde birçok bilgili ve deneyimli üroloji uzmanı hizmet vermektedir.

SORU: Hemen bir sıvı geliyor, neden?

23 yaşındayım. Kızlarla en ufak yakınlaşmada cinsel organımdan bir sıvı geliyor. Bana yardımcı olabilecek bir açıklama yapar mısınız?

CEVAP

Bu salgı bezlerinden kaynaklanan kayganlaştırıcı bir salgıdır, tıpkı tükürük gibi. Tamamen normal, herhangi bir tedavi gerekmez.

SORU: Cinsel isteğimi nasıl arttırırım?

26 yaşındayım. İnternette pek çok ilan görüyorum. Bazı ürünlerin cinsel isteği arttıdığı söyleniyor. Cinsel isteği artıran ilaçlar ve besinler var mı?

CEVAP

Cinsellik psikolojik ve fiziksel sağlıklı olma halinin sonucunda oluşan normal bir vücut fonksiyonudur. Dolayısı ile tüm fiziksel ve psikolojik yapımızdan ve onları etkileyen her türlü iç ve dış tesirden etkilenir; rüzgardan etkilenir, ışıktan etkilenir, renklerden etkilenir, ağrılardan etkilenir, üzüntüden etkilenir. Dolayısı ile fiziksel ve ruhsal açıdan bize etki yapan tüm faktörler gibi çeşitli besin ve ilaçlardan da etkilenir.

Ama göz önünde tutulması gereken husus bu etkinin direkt cinsel performans üzerine olmayıp, fiziksel ve ruhsal durumumuzu etkileme sonucu ortaya çıkmasıdır. Tabiidir ki sırtı pek, karnı tok dediğimiz fiziksel ve ruhsal sağlığı tamamen yerinde olan kişinin gündeminde cinsellik daha çok yer alacaktır.

Sağlıklı yaşamak gerekiyor Herhangi bir ilaç ve besinin belli hormonlar vs. üzerinden etkiyerek normal bir insanda cinsel isteği arttırdığı görülmemiştir. Herhangi bir hastalık veya yaşın ilerlemesi nedeniyle özellikle testosteron düzeyi düşenlerde uygun doz tedavi ile enerji ve cinselliğin artabileceği bilinmektedir.

Anti-aging denilen yaşlanmaya karşı tedavilerin de kökenini genel sağlıklı yaşam ve beslenme kuralları ile yaş ile bozulabilen hormon dengesinin düzeltilmesi oluşturmaktadır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder