Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Nedeni iltihap olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Nedeni iltihap olabilir

Haberin Devamı

Boşalma sırasında erkekten hiç sperm gelmemesi ortada bir sorun olduğunu gösterir. Meni miktarı cinsel perhize bağlı olarak azalır ya da çoğalır. Böyle bir durum varsa bir uzmana başvurun. Çünkü bu bir tıkanıklıktan, iltihaptan, şeker veya nörolojik rahatsızlıklardan kaynaklanabilir....

SORU: Sertleşme sadece uykuda oluyor


45 yaşındayım, 4 yıl önce eşimi kaybettim. Evliliğimin son 1-2 yılından beri ereksiyon sorunu yaşıyorum. Doktor sorunumun psikolojik olduğunu, onun haricinde her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Daha sonraki dönemlerde denemek istedim, başaramadım. Sertleşme sağlayan ilaçlardan kullanınca sorun yok. Uykuda sertleşme oluyor ama bir kadını istediğim zaman başarılı olamıyorum. Ne yapayım, nereye gideyim? CEVAP Bir süre uygun çeşit ve dozda ilaç kullanarak kendinize güveninizi kazanmanızda sakınca yok. Bir üroloji uzmanı ile görüşün. Bilinçsiz olarak bu tür ilaçları kullanmak fayda yerine zarar getirebilir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Sperm gelmiyor


24 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hep mastürbasyon yaptım. Hiçbirinde benden sperm gelmedi. Çok korkuyorum. Ne yapmalıyım? CEVAP Ejakülasyon, yani boşalma sırasında meni gelmemesi normal bir durum değildir. Bir sorun olduğunu gösterir, bu duruma aspermi adı verilir. Meniyi oluşturan salgının çok büyük kısmı prostatın arkasında bulunan ve vesiküla seminalis adını alan bir çift meni kesesinden kaynaklanır, normal bir boşalmada ortalama 1.5-3 cc arası normal miktardır, cinsel perhize bağlı artma ve azalma gösterir. Vesiküla seminalislerin veya boşaltım kanallarının doğuştan eksik olması veya bir infeksiyon nedeni ile tıkanması bu duruma sebep olabilir. Nörolojik bir hastalığı olanlarda ve bazı şeker hastalarında ise meninin dışarıya boşalmak yerine, arkaya yani idrar kesesine boşalması nedeni ile meni gelmemesi görülebilir. Boşalma sırasında meni gelmemesi mutlaka bir ürolog tarafından değerlendirilmeli, ilaç veya ameliyatla tedavi edilmelidir.

SORU: Testisim dönmüş olabilir mi?

17 yaşındayım, birkaç ay önce testislerimdeki ağrı nedeniyle doktora gitti. Doktor bana “Üşütmüşsün, geçecek ağrın” dedi. Şimdi ağrım yok ama yazılarınızdan okuduğum kadarıyla testisim döndü. Bunun ileride bir zararı olur mu? Benim kısır olma ihtimalim var mı? Bir de bu testis dönmesinin zararları nelerdir? CEVAP Testis dönmesi gibi bir durum yaşadığınız tahmin etmiyorum. Testis torsiyonu çok şiddetli ağrı ve şişlik yapan bir durumdur. Birkaç saat geç kalınması halinde organın kaybına sebep olur. Bence üroloji uzmanı muayene ettiye en doğrusu ona inanmanız olacaktır. Veya başka bir uzmana gidip ikinci bir görüş alarak da huzur bulabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder