Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Paniğe kapılmayın
HABERİ PAYLAŞ

Paniğe kapılmayın

Günlük yaşam, alkol alımı, eşe karşı duyulan heyecan, iş yerindeki tatsız bir tartışma erkeğin o geceki cinsel performansını olumsuz etkileyebilir. Bu durumu hemen büyütüp “İktidarsız oldum” diye paniğe kapılmayın yoksa sorunlar daha da büyür

SORU: Spermim biter mi? 16 yaşındayım. Benim bu yaşta her gün mastürbasyon yapmam sorun yaratır mı? Acaba benim menim biter mi?

CEVAP: Erkekteki sperm sayısı kadınlardaki yumurta sayısı gibi doğuştan sınırlı değildir, yaşamın sonuna dek üretilir. Her gün yapmanın bir zararı yok fakat gün aşırı yaparsanız daha az yorulursunuz.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: Cinsel performansın değerleri var mı? Cinsel performansın belirli değerleri var mıdır?

CEVAP: Performans göreceli bir kavramdır. Bir defa temas kurduktan sonra ikincisini kuramadığından şikayetçi olan birçok hastamız var; eğer bu kişi 50 yaşında ve 15 senedir evli ise aynı gece 2 defa ilişki kurma beklentisi ve zorlaması içinde olması kendisi için gereksizdir. Kısa sürede birden fazla ilişkide bulunmak hem kişinin fiziki hem de psikolojik durumu ile ilgilidir. Birincide başarılı ve tatmin edici bir ilişki gerçekleştiren erkek bir süre istirahatten sonra sadece tekrar istiyorsa ve sertleşme oluşuyor ise ikinci birleşmeye geçmeli. Bu durum oluşmuyor ise zorlamada bulunmamalıdır. Tıpkı kişinin açlık, uyku gibi diğer fiziki ihtiyaçlarına benzer şekilde vücudu cinsel ihtiyaçlarını da gerekli ölçüde karşılamasını ayarlayacaktır. İspata gerek yok Vücudu zorlamak, gereğinden fazla zorlu egzersizde olduğu gibi hem fiziksel hem psikolojik açıdan sağlıklı değildir. Bu tip performans kaygıları genellikle kişinin kendi isteğinden çok kendini eşine ve kendine ispatlamak gibi arzulardan doğar ve performans anksiyetesi denilen duruma yol açarak olumsuz etkiler gösterebilir. En ufak bir sertleşme sorununda, örneğin o gün fazla miktarda alkol almış veya iş yerinde sorun yaşamış bir kişi ilişki kurarken son derece doğal olarak sorun yaşayabilir. Muhtemelen o akşam canı sevdiği yemeği dahi istememiş olabilir. Ama eğer kişi bunu “Eyvah ben iktidarsız oldum” diyerek büyük bir sorun haline dönüştürürse işte gerçek sorun o aşamada başlar ve bizim performans anksiyetesi yani performans evhamı dediğimiz durum ortaya çıkar. Sonuçta gerçekte var olmayan bir sorun bile var hale gelir.

Haberin Devamı

SORU: İdrara çıkamıyorum 22 yaşındayım. Sabah kalkınca ya da normal ereksiyon halinde küçük tuvaletimi yapmakta zorlanıyorum, tıkanma zor gelme hissi oluyor. Bu normal bir durum mu?

CEVAP: Penisin iki farklı ve temel işlevi vardır; dış idrar yolunun içinden geçmesinden dolayı idrar yapmak ve sertleşerek cinsel ilişkiyi gerçekleştirmeyi sağlamak. Bu iki fonksiyonu neden aynı anda gerçekleştirmek istediğinizi anlayamadım. Cinsel ilişkiden sonra penis yumuşayınca idrarınızı rahatlıkla yapabilirsiniz. Cinsel fonksiyon amacı ile sertleşen bir penis idrar yapmaya uygun bir yapıda değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder