Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Prostatınız büyüyor dikkat!
HABERİ PAYLAŞ

Prostatınız büyüyor dikkat!

Haberin Devamı

İdrara çıktığınız halde tam boşalmama hissi varsa, sık sık idrara çıkıyorsanız, gece 2 ya da daha fazla tuvalete gitmek için uyanıyorsanız mutlaka bir üroloji uzmanına başvurun

SORU: Prostat büyümesinin belirtileri nelerdir?

57 yaşındayım ve emekliyim. Prostat hastalığının belirtileri nelerdir? Ben çok sık tuvalete çıkıyorum. Acaba şüphelenmeli miyim? CEVAP Prostatı olan erkek aşağıdakilerden birkaçını hissedebilir: 1) Tam idrar yaptıktan sonra boşalamama hissi. 2) Sık sık idrara gitme. 3) İdrar yaparken kesik kesik yapma. 4) Sıkışık bir şekilde sık sık koşarak aciliyet hissi ile tuvalete gitme. 5) İdrar yaparken akımın çok ince olması. 6) İdrar yaparken ıkınarak işemek. 7) Geceleri 2 ya da daha fazla tuvalete kalkma. 8) İnce ve ayak dibine doğru ileri atım yapamadan işemek. 9) İşeme sonrası damlamalar olması. 10) İdrar kaçırma. 11) Mesanenin dolarak şişmesi ve idrar yapamama sonrası şiş bir karınla hastaneye acil başvurmak zorunda kalmak.

[[HAFTAYA]]

SORU: Kesik kesik idrara çıkıyorum

19 yaşındayım. 2 defa boşaldıktan sonra idrarımı kesik kesik yapıyorum. Nedeni nedir? CEVAP Sık boşalma sonrası idrar kanalınızın prostat içinden geçen bölümünde oluşan ödemlenme sonucu bu kesik idrar yapma durumu ortaya çıkar. Bir süre sonra bu durum düzelir, tedavi gerektirmez. Üst üste boşalmak gibi kendinizi gereksiz yere zorlayacak davranışlardan kaçınırsanız herhangi bir sorununuz kalmayacaktır.

SORU: Menim azaldı


30 yaşındayım, Ekim’de varikosel ameliyatı oldum. Eskisi gibi sertleşme olmuyor, boşalırken sperm sarımsı ve az geliyor. İleride evlenirken herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? CEVAP Varikosel ameliyatının spermin azlığı, çokluğu ve cinsel faaliyetlerinizle bir ilgisi yoktur. Sadece menideki sperm hücrelerinin sayı, hareketlilik, yapı gibi döllemeyi sağlayan özellikleri üzerine etki yapmaktadır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder