Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Prostatınız büyüyor olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Prostatınız büyüyor olabilir

Haberin Devamı

İdrara çıktığınız halde tam boşalmama hissi varsa, sık sık idrara çıkıyorsanız, gece 2 ya da daha fazla tuvalete gitmek için uyanıyorsanız ya da idrar yapmakta zorlanıyorsanız mutlaka bir üroloji uzmanına başvurun.

SORU: Yara izi kaldı, neden?

2 yıl önce varikosel ameliyatı oldum. Ameliyat olduğum yerdeki dikişler atmadı ve bu alan tıpkı yoldaki kasisler gibi kaldı. Beni rahatsız etmiyor ama estetik olarak çok kötü.

Doktor doku uyuşmazlığından kaynaklandığını ve aynı yeri açıp tekrar dikiş atmak gerektiğini söyledi. Acaba bu doktor hatasından mı kaynaklanıyor?

CEVAP

Yara iyileşmesi kişiler arasında farklılık gösterebilir. Aynı şekilde ve aynı dikiş malzemesi ile kapatılan yaralar bir kişide hiç iz bırakmadan iyileşirken bir diğer kişide çok belirgin ve kalıcı izler bırakabilir.

Hatta nadiren keloid denilen bir doku oluşması nedeni ile o bölgenin görünümünü düzeltmek için ek ameliyatlar dahi gerekebilir. Her durumda doktor hatasından bahsetmek doğru değildir.

Ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin yapılan tercihler sonucu giderek kalitesizleşmekte olması sonucu hastalarımız maalesef her durumda doktor hatasından şüphelenmeye başlamışlardır.

SORU: Oğlumun memeleri büyüyor

16 yaşında oğlum var. Aşırı olmamakla birlikte kilosu fazla. Sorunumuz memeleriyle ilgili. Yağ toplamış ve tombul duruyor. Meme büyüklüğü kilo fazlasından değil diye düşünüyorum.

Göbeği yok sadece memeleri büyük. Hangi doktora başvuralım? Zamanla normale döner mi?

CEVAP

Ergenlik dönemindeki hormonal değişiklikler sürecinde erkek çocuklarda memelerde büyüme, sertleşme geçici olarak görülebilir. Bu durum özellikle kilo fazlası olan ergenlerde estetik olarak bir sorun yaratırsa da genellikle zamanla geriler ve düzelir.

Eğer bu şekilde kalır ise plastik cerrahiden yararlanılabilir. Tek taraflı olan durumlarda ise bir doktora muayene olmak ve hormon tahlilleri gerekebilir.

SORU: Prostat büyümesinin belirtisi nedir?

55 yaşındayım ve emekliyim. Prostat hastalığının belirtileri nelerdir? Çok zor durumdayım.

CEVAP

Prostatı olan kişi aşağıdakilerden birkaçını hissedebilir:

1-Tam idrar yaptıktan sonra boşalamama hissi.

2-Sık sık idrara gitme.

3-İdrar yaparken kesik kesik yapma.

4-Sıkışık bir şekilde sık sık koşarak aciliyet hissi ile tuvalete gitme.

5-İdrar yaparken akımın çok ince olması.

6-İdrar yaparken ıkınarak işemek zorunda kalmak.

7-Geceleri 2 ya da daha fazla tuvalete kalkma ihtiyacı.

8-İnce ve ayak dibine doğru ileri atım yapamadan işemek.

9-İşeme sonrası damlamalar olması.

10-İdrar kaçırma.

11-Mesanenin dolarak şişmesi ve idrar yapamama sonrası şiş bir karınla hastaneye acil başvurmak zorunda kalmak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder