Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Sabahları zirveye çıkıyor
HABERİ PAYLAŞ

Sabahları zirveye çıkıyor

Erkeklerde ve özellikle gençlerde sabah uyandığında penisin sertleşmiş olması sağlığın göstergesi. Çünkü bu saatlerde erkeklik hormonu kanda en yüksek olduğu seviyeye ulaşır. Sabah sertleşmeleri yoksa bu psikolojik sıkıntılar yaşadığınızın belirtisi olabilir

SORU: Meni gelmiyor, neden?

56 yaşındayım. 2 senedir çeşitli ilaçlar kullanıyorum. Ama 4 aydır boşalma sırasında meni gelmiyor. Cinsel ilişkiden zevk alıyorum ama ıslaklık yok. Bunu sebebi aldığım ilaçlar olabilir mi?

CEVAP Bahsettiğiniz durumun, yani dışarı boşalmamanızın bir adı da kuru ejakülasyondur. Mesane boynundaki kasın gevşekliği nedeniyle orgazm sırasında boşalan meniniz, arka tarafa, yani idrar kesenize gidiyor. Bu durumun sıhhatinize herhangi bir zararı yoktur, sadece çocuk olmasını istiyorsanız tedavisi gereklidir. Fakat bazı kişilerde bu durum psikolojik olarak huzursuzluk yaratabilmektedir. Bu durum şeker hastalığı veya alınan ilaçlardan da kaynaklanabilir.

Haberin Devamı

SORU: Her sabah ereksiyon oluyorum

22 yaşındayım. Her sabah kalkınca ereksiyon oluyorum. Bu durum beni çok utandırıyor. Bunun bir çözüm yolu yok mu? Ben her sabah mastürbasyon yapmak zorunda kalıyorum. Sizce yanlış mı?

CEVAP Gençlerde ve hatta tüm sağlıklı erkeklerde erkeklik hormonlarının kanda yüksek seviyelerde olduğu ve uyku sonrası vücudun en dinç olduğu sabah erken saatlerde penis sert olarak uyanmak veya penisin kendiliğinden sertleşmesi çok normal ve gayet sağlıklı bir durumdur. Hatta bu sabah sertleşmelerinin azalması hormonal seviyelerdeki düşüşe veya psikolojik stres altındaki bir yaşamın bulgularındandır. Yaşlılarda ise buna ek olarak biraz da idrara sıkışma, genişleyen mesanenin penisi boşaltan damarlara baskı yapması ile ereksiyona yakın bir durum oluşur, hatta buna halk arasında ‘sidik zoru ile sertleşme’ tabiri kullanılır. Esasında penisin sertleşmesi yani penisin iç dokusunun kanla dolması oksijen ile beslenmesini sağlar ve sağlıklı bir durumdur. Gece boyu sağlıklı erkeklerde birkaç defa uyku sırasında penis sertleşerek içindeki dokuların beslenmesi sağlanır. Bu nedenle daha sık sertleşen penisin daha fazla oksijen ile besleneceği ve daha sağlıklı olacağı da bir gerçektir; nitekim atalarımız ‘işleyen demir paslanmaz’ demiştir.

Haberin Devamı

SORU: Zevk almıyorum

Bir haftadır iktidarsızlık yaşıyorum. Üstelik sadece cinsel yönden değil. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Daha önce keyif aldığım şeylerde artık bana zevk vermiyor. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP Sadece cinsellik değil, tüm yaşamınızda bir keyifsizlik hissetmeniz ürolojik bir durumdan ziyade psikolojik bir durum olan depresyonu düşündürüyor. Bir hastanenin ilgili bölümüne başvurmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder