Sayıları düşürebilir

10 Haziran 2015, Çarşamba 05:00
AA

Testisin üzerindeki organda kitle oluşumu görülebilir. Çıkarılması halinde sperm geçisine engel olup sayıları düşürebilir. Bu yüzden erkeğin baba olmasını az da olsa zorlaştırabilir. Ama ameliyat mikrocerrahi yöntemle yapılırsa risk azaltılmış olur...

[[HAFTAYA]]

SORU: Arada sırada ağrı yapıyor

36 yaşındayım. Sağ testisimin üzerinde bir kitle fark ettim. Doktorum, arada ağrı olabileceğini söyledi. Ameliyat riskliymiş. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Bu sert kitle sanırım spermatosel adı verdiğimiz, testisin üzerinde sperm kanallarından oluşan epididim adlı organa bağlı. İçinde sperm hücreleri de içeren bir kistik oluşum.

Bu kitlenin çıkmasının tek sakıncası o taraftaki kanallarda sperm geçişine engel olarak, sperm sayısını düşürmesi, dolayısı ile ileride çocuk olmasında zorluk çıkarması ihtimalidir.

Mikrocerrahi uygulanarak çok dikkatli olarak çıkarıldığında çevre dokulara, damar ve sinirlere zarar vermeden ameliyat edilebilir.

SORU: Erken boşalmam sünnet yüzünden mi?

36 yaşında, evli, 2 çocuk babasıyım. Benim sorunum erken boşalma. Erken boşalmanın sebebi sünnetsizlik olur mu? Bu yaşıma rağmen sünnet olursam riskli olur mu? Sünnet için nasıl ve hangi doktora gitmem gerekir?

CEVAP

Bir üroloji uzmanı ile görüşürseniz sizin isteğinize de saygı duyarak sünnetinizi yapacaktır. Ama bu işlem tek başına erken boşalmaya bir fayda sağlamaz.

SORU: Huzurumuz kaçtı tedavi olmak istiyorum

33 yaşındayım ve 4,5 aylık evliyim. Evliliğimizin ilk gününden beri erken boşalma sorunum devam ediyor. 3 gündür ilişkiye girmek istediğimde ereksiyon sorunu yaşıyorum.

Bu durum eşimi de beni de çok üzüyor. Huzurumuz kaçtı. Tedavi olmak istiyorum. Nerede tedavi olabilirim?

CEVAP

Gerekli tetkik ve tedavinin yapılması için sertleşme bozukluğu ve erken boşalma gibi cinsel sorunlarınız için bir ürolojiandroloji uzmanına başvurmalısınız.