Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Şekerden ya da iltihaptan
HABERİ PAYLAŞ

Şekerden ya da iltihaptan

Haberin Devamı

Boşalırken erkekten hiç sperm gelmemesi ortada sorun olduğunu gösterir. Böyle bir durum varsa mutlaka uzmana başvurun. Çünkü tıkanıklıktan, iltihaptan, şeker veya nörolojik rahatsızlardan kaynaklanabilir....

SORU: Sertleşme sorunu yaşıyorum

26 yaşındayım. 1 yıl önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldum. Son 3 aydır sertleşme sorunu yaşıyorum. Sabah sertleşme olmuyor. Bir de penisin etrafında şişlik var. Zorlanmadan ötürü o şişlik kalacakmış. Testosteron seviyem de 2.48. Sertleşme sorununun nedeni nedir, tedavisi var mı? CEVAP Yaşınız göz önüne alındığında sertleşme sorununuzun çok büyük olasılık ile psikolojik kökenli olduğunu düşünebiliriz fakat gene de muayene ve gerekli tetkikler yapılabilir. Geçirdiğiniz varikosel ameliyatı esnasında bir komplikasyona bağlı olarak testislerinizde küçülme olmadığı taktirde bu ameliyattan cinsel yaşamınızın olumsuz etkilenmesi mümkün değildir.

SORU: Mastürbasyon yapıyorum, sperm gelmiyor

20 yaşındayım. Hep mastürbasyon yaptım. Ancak hiç birinde benden sperm gelmedi. Çok korkuyorum. Arkadaşlarımdan sperm geliyor, neden benden gelmediğini merak ediyorum. Ne yapmalıyım? CEVAP Ejakülasyon, yani boşalma sırasında meni gelmemesi normal bir durum değildir. Bir sorun olduğunu gösterir, bu duruma aspermi adı verilir. Meniyi oluşturan salgının çok büyük kısmı prostatın arkasında bulunan ve vesiküla seminalis adını alan bir çift meni kesesinden kaynaklanır. Normal bir boşalmada ortalama 1.5-3 cc arası normal miktardır, cinsel perhize bağlı artma ve azalma gösterir. Vesiküla seminalislerin veya boşaltım kanallarının doğuştan eksik olması veya bir infeksiyon nedeniyle tıkanması bu duruma sebep olabilir. Nörolojik bir hastalığı olanlarda ve bazı şeker hastalarında ise meninin dışarıya boşalmak yerine, arkaya yani idrar kesesine boşalması nedeni ile meni gelmemesi görülebilir. Boşalma sırasında meni gelmemesi mutlaka bir ürolog tarafından değerlendirilmeli, ilaç veya ameliyatla tedavi edilmelidir.

SORU: Çocuk sahibi olabilecek miyim?


21 yaşındayım. Boşaldığım zaman menim diğer arkadaşlarımınki kadar katı, yapışkan ve fazla değil. Sadece fazla istekli olduğum zaman yapışkan. Cinsel hayatım çok iyi, ayrıca sertleşme sorunu da yaşamıyorum. Sizce ileride çocuk sahibi olabilir miyim? CEVAP Boşalma sırasında gelen meni miktarının en az 1,5 cc olması gerekir. Bu miktar cinsel perhizle artar, yeterli uyarılma olmadan boşalma gerçekleştiğindeyse biraz azalabilir. Döllenmeyi gerçekleştiren testislerde üretilen sperm hücreleridir ve bunlar meninin içinde çok küçük bir hacim oluştururlar. Kısırlık konusunda meniye bakılarak karar verilmez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder