Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Sık sık tekrarlar
HABERİ PAYLAŞ

Prostatit erkeğin en uzun süren ve sıkıntı veren hastalıklarından biri. Bazen cinsel yolla bulaşan hastalıkların iyi tedavi edilmemesi sonucunda ortaya çıkan bu hastalık ilaçlara cevap vermez, sık sık tekrarlayabilir.

Prostatit beni zorluyor

33 yaşındayım. 3 yıldır iyi huylu prostat büyümesi ve prostatit tedavisi görüyorum. Prostatitin tekrarlamaması için kalıcı tedavi var mı? Prostat ameliyatı uygun mudur?

Prostatın müzmin hastalığı olan kronik prostatit bir erkeğin başına gelebilecek en sıkıntılı ve uzun süreli hastalıklardandır. Bazen iyi tedavi edilmemiş cinsel yol ile bulaşan hastalıkları oluşturan mikropların idrar kanalının arka kısımındaki kanallardan prostata inmesi ile de başlayabilir. Prostatın özel iç yapısı nedeniyle yapılan ilaç tedavileri çoğu zaman tam tedavi sağlamaz. Hastalık dönemler halinde alevlenmeler göstererek yıllarca sürer, hatta bazı kişilerde psikolojik sorunlar yaratır. 33 yaşındaki erkeğe prostat ameliyatı yapmak makul değildir. Bir üroloji uzmanının kontrolü altında olur, gerekli tedavileri yaptırırsanız rahat edersiniz. İleri yaşlarda ise prostatın çıkarılması tabii ki nihai bir çözüm olarak düşünülebilir.

Haberin Devamı

İdrar kaçırıyorum

41 yaşında kadınım. Tuvalete yetişmekte zorlanıyor, az da olsa idrar kaçıyorum, neden?

Urge tipi yani aşırı çalışkan mesane nedeniyle olan durumda hastanın sorunu idrar yapma isteğini geciktirememektir. Hasta tuvalete yetişmeye çalışırken idrarını kaçırır, geceleri tuvalet ihtiyacı ile uyanır ve gün içinde yaklaşık 2 saatte bir şiddetli ve ani olarak tuvalete çıkma isteği duyar. Bu durumun tedavisi mesane eğitimi ve ilaç kullanımı ile yapılabilmektedir.

Vasektomi nedir?

12 yıllık evli, 3 çocuk sahibiyim. Vasektomi diye bir yöntem duydum. Acaba bu nedir? Herhangi bir zararı var mıdır?

Vasektomi, erkekte sperm kanallarının bağlanmasıdır. Erkekte lokal anesteziyle spermin geçtiği kanalların kesilmesi veya bağlanması işlemidir. Erkeklik gücünde ya da cinsel ilişkide azalmaya neden olmaz. Hasta açısından çok basit olan bistürisiz teknik ile birçok erkeğe uygulamaktayım. Bu tekniğin uygulandığı kişiler tekrar çocuk sahibi olmak istedikleri taktirde ancak mikrocerrahi teknik kullanımı ile başarı sağlanabilir. Bu nedenle yeterli sayıda çocuk sahibi kişilere önerilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder