Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Sonuç mutlu etmiyor
HABERİ PAYLAŞ

Sonuç mutlu etmiyor

Haberin Devamı

Çoğu erkek cinsel organının boy ya da görünüşünden mutsuz. Cinsel organ yeterli uzunluktaysa ve sertleşme sorunu yoksa, dert yoktur. İnceliğinden yakınanlara kalınlaştırma operasyonu yapılıyor. Ama sonuç erkeği memnun etmiyor...

SORU: Test yanlış mı?

23 yaşındayım, 2 yıl önce geneleve gittim. Korunmadan ilişkiye girdim. İlişkiye girdikten 3 ay 10 gün sonra HIV testi yaptırdım, negatif çıktı. Daha sonra baş dönmesi başladı. 3 ay sonra yaptırdığım test de temizdi. Vücudumda kabarcıklar oluştu, kilo kaybı yaşamadım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Yapılan testlerin defalarca temiz çıkması sizde bu hastalığın olmadığını ortaya koyuyor. Zaten hastalığın belirtileri de ortada yok. Ama siz ve sizin gibi birçok kişide özellikle girilen şüpheli bir ilişki sonrası bu gibi evham kaynaklı psikolojik sıkıntıları sıkça görüyoruz.

SORU: Hastane var mı?

36 yaşındayım, 5 aylık evliyim. Türkiye’de cinsel yolla bulaşan hastalıklar hastanesi veya bu hastalıkla ilgilinen tanı ve tedavi merkezi var mıdır? Nereye başvurmam gerekiyor?

CEVAP

Üniversitelerin üroloji kliniklerine, var ise androloji polikliniklerine veya dermatoloji kliniklerine başvurmanızı öneririm.

SORU: Çok ince

24 yaşındayım, cinsel organım çok ince. Bu sorunu nasıl giderebilirim? Piyasada satılan herhangi bir ilaç bulabilir miyim?

CEVAP

Bu bir hastalık veya sorun değildir. Tıp biliminde penis inceliği diye bir sorun yoktur. Eğer penis yeterli uzunlukta ise ve sertleşme fonksiyonunu yerine getiriyorsa, incelik fonksiyonel sorun oluşturmaz. Cinsel ilişkide duhul sağlanan kadın vajinasının doğumda 3-4 kiloluk bir çocuğun çıkabileceği kadar esnek olduğu düşünülürse, penisin 1-2 santimlik çap farkının anlamsızlığı ortaya çıkar. Bu sadece bir estetik kaygı olarak değerlendirilebilir. Bu yönde yapılan penise vücudun başka yerlerinden alınan yağ dokusu enjeksiyonu ile kalınlaştırma vb. ameliyatları yeteri faydayı sağlayamıyor. Çoğu zaman hastalar ameliyattan sonra ortaya çıkan halden memnuniyetsizlik duyarak pişman olmaktadır.

SORU: Sağ testisim yukarı çıktı, neden?

34 yaşındayım. Sağ testisim yukarı çıkmıştı. 3 aydır ilişkim var ve son 10 gündür bu durum 3-4 kez tekrarladı. Parmağımla itince aşağıya iniyor ve ağrı, sızı yok. Ciddi bir şey mi?

CEVAP

Bu kasık kanalı ağzınızın geniş yapısından veya testisi torbaya bağlı gubernakulum bağının uzunluğundan ortaya çıkabilir. Testis yukarıda uzun süre kalmıyor ve kolaylıkla torbaya indirilebiliyor ise bir sorun yaratmaz ve herhangi bir tedavi gerekmez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder