Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Standart sayısı yok!
HABERİ PAYLAŞ

Standart sayısı yok!

Haberin Devamı

Cinsellik hakkında bazen abartılı konuşmalar yapılır. Bazı erkekler ‘Gecede 3-4 kez ilişkiye girdim’ deyince diğerleri kendini eksik hisseder. İlişkiler için standart sayı vermek mümkün değil, önemli olan her iki tarafı da tatmin etmesi.

SORU: Haftada 1 yeter mi?

47 yaşındayım. Eşimle haftada 1 kere cinsel ilişkiye girmeye çalışıyoruz. Bu sayı yeterli mi bilemiyorum. Erkeğin ilişki sıklığı nasıl olmalı?

CEVAP

Aslında cinsel ilişkide sayı değil, kalite önemli. Yani çiftlerin birlikte cinsel ilişkiden aldıkları zevk önemli. Bu 3 defa da 1 defa da olabilir. Maalesef erkekler, ilişki sayısını erkeklik gücüyle aynı kefeye koyar. Ben hastalarıma, ‘Gecede 1 kere ilişkide bulunman sana ve partnerine yeterliyse sorun yok. Çok istiyorsanız 2 kere de, 3 kere de olur’ diyorum. Yani bunun standart bir sayısı yok. Erkeklerin böyle bir yarış içine girmesi gereksiz. Zaten kadının da beklentisi bu değildir.

Cevabı çok basit

Kadın bir gecede kaç defa ilişkiye girdiğini değil, o anda cinsel ilişkiden aldığı zevki düşünür. Bazen hastalarımın şöyle sorularıyla karşılaşıyorum: ‘Arkadaşlarım gecede 3-4 defa ilişkide bulunuyorlarmış. Ben 1 kere birlikte olabiliyorum. Neden böyle?’ Bu durumda diyorum ki, ‘Bunun cevabı ve tedavisi çok basit. Sende onlara 3-4 defa ilişkiye girdiğini söyle!’ Çünkü gecede 4 defa diyenler yalan söylüyor. Ya da hayatında aynı gecede birkaç kez 4 defa ilişkiye girmiştir ama her ilişkisinde bu şekilde oluyor diye ifade ediyordur.

SORU: Canım yanıyor

22 yaşındayım. Korunmasız bir ilişkiye girdim. Ağrı başladı. Şimdi ağrı az ama penisimin üzerinde yaralar var. Sperm gelirken yanma oluyor. Bunun nedeni nedir?

CEVAP

Korunmasız olarak cinsel ilişkiye girmeniz sonucu cinsel yolla bulaşan hastalık kapmışsınız, hemen doktora gidin.

SORU: Tatmin edemiyorum

70 yaşındayım. Eşim ise 41 yaşında. Ona karşı yetersiz olduğumu düşünüyorum. Kendisini tatmin edemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

70 yaşında birinin önemli bir sağlık sorunu yoksa haftada 1-2 defa cinsel ilişkide bulunması normaldir. Sanırım bu eşiniz için de yeterli olacaktır. Daha fazlası için kendinizi zorlamamanızı öneririm, vücut zaten ihtiyaçları doğrultusunda hareket eder. Birçok insan bunu bir öğünç, erkeklik meselesi olarak gördüğünden kaliteli cinsel yaşam yerine sayısal performansı hedeflemektedir. Performans göreceli bir kavramdır. Bir kez temas kurduktan sonra ikincisini kuramıyorum diye gelenler var. Ama bu kişi 50 yaşında ve 15 yıldır evli ise, aynı gece 2 defa ilişki kurma beklentisi ve zorlaması içinde olması için neden yoktur. Kısa sürede birden fazla ilişkide bulunmak hem kişinin fiziki hem de psikolojik durumu ile ilgilidir. Birincide başarılı ve tatmin edici bir ilişki gerçekleştiren erkek bir süre istirahatten sonra istiyor ve sertleşme oluşuyorsa ikinci birleşmeyi yapabilir. Tıpkı kişinin açlık, uyku gibi diğer fiziki ihtiyaçlarına benzer şekilde vücudu cinsel ihtiyaçlarını da gerekli ölçüde karşılamasını ayarlayacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder