Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Tedavi ilaç ya da protezle
HABERİ PAYLAŞ

Tedavi ilaç ya da protezle

Prostat kanseri için yapılan ameliyatlardan sonra idrar kaçırma ya da iktidarsızlık görülüyor. Uygun hastalarda sinirlerin korunmasına çalışılarak iktidarsızlığın önüne geçilmeye çalışılıyor. Buna rağmen sorun çıkarsa, ilaç ya da protezle tedavi sağlanıyor

SORU: Erken mi boşalıyorum? 26 yaşındayım. Cinsel ilişkiye girdiğim zaman eğer kondom kullanıyorsam boşalma süren 10 dakika. Kondom kullanmazsam 1- 2 dakika içinde boşalıyorum. Benim sorunum erken boşalma mı?

CEVAP: Herhangi bir sorununuz yok. Kondom kullanmaya devam edin. Zamanla tecrübeniz arttıkça kendinizi daha iyi kontrol edebileceksiniz.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: Prostat ameliyat oldum 3 yıl kadar önce radikal prostatektomi ameliyatı oldum. Hâlâ idrarımı tutamıyorum. 8 ay önce botoks yaptırdım yine netice alamadım. Bazı günler azalsa da devam ediyor. Bir kez daha yaptırmak istiyorum. Bana bu konuda ne tavsiye edersiniz? Ereksiyon sorunu da yaşıyorum. İdrar sorununu hallettikten sonra protez taktırmayı düşünüyorum. Bana yardımcı olacak altenatif bir yöntem ya da ilaç var mı?

CEVAP: Prostat kanserini tedavi amacıyla yapılan ameliyatlardan sonra idrar kaçırma ve iktidarsızlık görülebilir. İktidarsızlık oluşmaması için uygun vakalarda sinirlerin korunması hedeflenir, buna rağmen sorun çıkarsa ilaçlar ve son çare olarak mutluluk çubuğu denilen silikon protezler takılabilir. İdrar kaçırma sorunu zamanla azalırsa da bazı kişilerde mesane boynuna enjeksiyonlar hatta artifisyel sfinkter denilen protezlerin takılması da gerekebilir. Bu konuda deneyimi olan üniversite kliniklerine başvurmanızı öneririm.

SORU: Doğuştan bir testisim yok, ne olacak? 25 yaşındayım. Benim doğuştan testislerimden biri yok. Görünürde bir sorun yok ama ileride sorun yaşar mıyım?

CEVAP: Bir testisin bulunmamasının araştırılması gerekir. Nadiren doğuştan bir testisin olmaması hali görülebilir. Ama testisin torbaya inmeyip vücut içinde kaldığı hallerde kanserleşme ve bunun gözden kaçarak hastalığın ileri safhalara ulaşması tehlikesi mevcuttur. Mutlaka bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Haberin Devamı

SORU: Büyütücü işe yarar mı? 21 yaşındayım ve cinsel organınım boyu 14 santim. Büyütücü kullanırsam büyür mü? Birlikte olduğum kadın benimle dalga geçti. Ne olur yardım edin.

CEVAP: Penisiniz tamamen normal boyutta, hiçbirşey kullanmanıza gerek yok, zaten faydasız şeyler. Cinsel ilişkiye girdiğiniz kişi acemiliğinizi fark ederek sizi küçük düşürmeye çalışan kompleksli birisiymiş. Kendinize güvenin ve her duyduğunuzdan çabucak etkilenmeyin. Günümüzde bilgiye ulaşmak artık çok kolay.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder