Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Tedaviye direnç gösteriyor
HABERİ PAYLAŞ

Tedaviye direnç gösteriyor

Haberin Devamı

Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan biri olan prostatit yani prostat iltihabı tedaviye direnç gösterip hayat boyu erkekle birlikte yaşayabilir. Zaman zaman da alevlenerek kişiyi huzursuz edebilir...

SORU: Prostatit oldum...

30 yaşındayım. Prostatit oldum. Bundan sonra menide katılaşma ve yapışkanlık arttı. Boşalırken pek zevk almıyorum. Üroloğa başvurdum, sonuç alamadım. Bu şikayetlerimin sebebi nedir? Kesin tedavisi var mıdır?

CEVAP

Cinsel ilişki ile kapılan hastalıklardan korunmak çok önemlidir. Eğer bu şekilde bir hastalık kapılmış ise birkaç gün ile birkaç hafta arası bir sürede çoğunlukla, akıntı, idrar yolunda kaşıntı, yanma gibi belirtiler ortaya çıkar. Bazen bu hastalıklar kişide belirti yapmadan da o kişiyi taşıyıcı haline getirebilir (portör). Bu tip ön idrar yolunda başlayan hastalıkların en kısa zamanda laboratuvar tetkiki ile tanısını koyup uygun ilaçlar ile tedavisi gereklidir. Kulaktan dolma veya tetkik yaptırmadan alınan ilaçlar hastalığı tamamen ortadan kaldırmayabilir, hatta sinsi hale sokarak ilerlemesinin farkına varılmamasına da neden olabilir. Bu durumda idrar yolunda arkaya doğru ilerleyen hastalık prostat bezinin içine girebilir. Hatta yumurtalara kadar inebilir. Bu gibi durumlarda ağır ateşli prostat iltihabı tablosu veya kısırlık gibi durumlar ortaya çıkabilir. Prostat iltihapları tedaviye bazen çok dirençli olup yaşam boyu tam iyileşme sağlanamayabilir, hastalık zaman zaman nüksler göstererek ve sürekli bir huzursuzluk kaynağı yaratarak kişiyi bezdirir.

SORU: Erken boşalıyorum

21 yaşındayım. İlişkiye girdiğim zaman prezervatif kullanıyorsam 10 dakika sürüyor. Prezervatif kullanmadan girdiğim ilişkilerde boşalma sürem 1-2 dakika oluyor. Benim sorunum erken boşalma mı?

CEVAP

Herhangi bir sorununuz yok. Kondom kullanmaya devam edin. Zamanla tecrübeniz artıkça kendinizi daha iyi kontrol edebileceksiniz.

SORU: Hidrosel oluştu

34 yaşındayım. 1 yıl önce varikosel ameliyatına bağlı hidrosel gelişti. 3 ay önce sağ hidroselden ameliyat oldum. Ve epididim kisti aldırdım. Ama ameliyat sonrası testiste duvara yapışıklık denilen durum meydana geldi. Bu durum normal midir?

CEVAP

Varikosel ameliyatı sırasında lenf kanalları da bağlanır ise bir komplikasyon olan hidrosel yani yumurtanın zarları arasında biriken sıvının çok artması durumu bir komplikasyon olarak ortaya çıkar. Mikrocerrahi teknik uygulanarak yapılan varikosel ameliyatlarında lenf kanalları korunursa bu komplikasyon riski ortadan kalkmaktadır. Epididim kistlerinin çoğu zararsızdır. Bunlara yapılacak müdahaleler sperm kanallarının tıkayacağından çok gerekli olmadıkça ki genç insanlarda önermemekteyim. Hidrosel sonrası ortaya çıkan yapışıklık için ek bir ameliyat önermiyorum. Durumu olduğu gibi kabullenmek sizin için en iyi seçenek olarak gözüküyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder