Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Testle anlaşılır
HABERİ PAYLAŞ

Erkekte testislerden birinin dönmesi durumunda acil ameliyat gerekir. Zamanında müdahale edilmesze testis küçülür. Bu durum erkeğin ille de kısır olacağı anlamına gelmez. Sperm testi doğru sonucu söyler

SORU: Testisim dönmüş

17 yaşındayım, 2 yıl önce testislerimdeki ağrı için doktora gittim. Sol testisimde dönme olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyat oldum, sol testisim küçük kaldı. Kısırlık yapar mı?

[[HAFTAYA]]

CEVAP

Gerçekten testiste dönme olduysa bu ameliyatın ilk birkaç saatte acilen yapılması şarttır, daha geç yapılırsa faydası olmaz, o testis küçülür, sperm ve hormon üretme fonksiyonlarını kaybeder. Bu durumda diğer testis biraz büyüyerek durumu dengeler ve herhangi bir sorun olmaz. Ama kısırlık hakkında kesin bilgi sahibi olmak için en azından bir sperm testi yaptırmalısınız.

Haberin Devamı

SORU: Penisimden kan geliyor

22 yaşındayım, cinsel ilişkiye girmedim. Penisimden az miktarda kan geliyor. Bir de büyük abdestimi yaparken boşalıyorum, ne yapmalıyım?

CEVAP

Büyük tuvaletinizi yaparken dışkının meni keselerini sıvazlaması sonucu bilhassa düzenli olarak boşalmıyorsanız bir miktar salgı gelmesi normaldir. Ama idrar yolunuzdan kan gelmesi normal bir durum değildir, bir üroloji uzmanına başvurun.

SORU: Tedavi olmam mümkün mü?

2 yıl önce by-pass ameliyatı oldum ve daha sonra iktidarsızlık başladı. Tedavim mümkün müdür veya zamanla eski durumuma döner miyim?

CEVAP

By-pass geçirmiş olmanız zaten damar sorununuz olduğunu; damar hastası olduğunuzu ortaya koyuyor. Bu nedenle muhtemelen kısmen de olsa kalp ameliyatınız öncesi bir miktar sertleşme sorununuz olduğunu sanıyorum. Kalpteki damarlarında sorun olan bir kişinin benzer sorunu penis damarlarında da yaşaması normal bir durumdur. Buna ek olarak ameliyat stresi ve ameliyat sonrası buna eklenen evham hali de şu andaki durumunuzun kaynağı olabilir. Zamanla düzelmeniz mümkün değil, en kısa zamanda bir ürolojiandroloji uzmanından yardım almanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder