Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Üretim devam eder
HABERİ PAYLAŞ

Erkeklerdeki sperm üretimi süreklidir. Ergenlikte başlar, hayatın sonuna kadar hiç durmadan devam eder. Spermler kadınlardaki yumurtalar gibi belli sayıda değildir ve bitme tehlikesi yoktur. Bu yüzden korkmaya gerek yok...

SORU: Boşalınca uykum geliyor, normal mi?

22 yaşındayım. İlk boşalmadan sonra uykum geliyor. Bu normal mi, değilse sebebi nedir?

CEVAP

Bu durum birçok insanda böyledir, gayet normal. Vücut dinlenme ihtiyacı hissediyorsa dinlenir, daha sonra tekrar ilişki kurabilirsiniz. Sanırım ilişki sırasında bilinçli davranır ve partnerinizi de doyuma ulaştırırsanız sizde böyle bir baskı oluşmayacak.

Haberin Devamı

SORU: Kısır olur muyum?

18 yaşındayım. Bazen günde 7-8 defa mastürbasyon yapıyorum. Çevremdekiler “Bu kadar çok mastürbasyon yaparsan kısır olursun” dediler. Acaba doğru mu?

CEVAP

Erkekte sperm üretimi süreklidir ve ergenlikten yaşamın sonuna kadar sürer. Kadındaki yumurtalar gibi belirli bir sayıda olmadığından bitme tehlikesi yoktur. Spermler testislerin içindeki birçok kompartmanda eş zamanlı olmayan bir düzende ve yaklaşık 72 günlük sürede imal edilir ve ilk oluşuma başlamalarından yaklaşık 90 gün sonunda vücut dışına atılırlar.

SORU: Bir karışım kullandım ama...

Eşime karşı isteksizdim. Tavsiye üzerine mesir macunu benzeri bir karışım kullandım. Biraz kıpırdanma oldu ama zayıf. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Maalesef tıp doktoru olmayan, işletme vs. alanlarda profesörlük unvanı alan bazı kişiler ülkemizde bilimsel kisvelere bürünerek ticari amaçlarla bu konuda halkı yanıltıcı bitkisel ilaç-ot kullanımını arttırmışlardır. Bu konuda kitaplar yazan, ürünler satan kişilerin gazete ve TV programları sonucu bilinçsizce tüketilen bitkisel ürün ve çeşitli otlar sonucu giderek artan sayıda insanımızın toksik etkiler ile karaciğer sorunları yaşadıklarını ve hatta hayatlarını kaybettiklerini bilmekteyiz. Bu konularda çok dikkatli olmanızı öneririm.

SORU: Oğlumun memeleri büyüdü

16 yaşında oğlum var. Biraz kilolu. Memeleri büyüdü. Hangi doktora başvurmalıyız? Zamanla normale döner mi?

CEVAP

Ergenlikteki hormonal değişiklikler sürecinde erkek çocuklarda memelerde büyüme, sertleşme geçici olarak görülebilir. Bu durum özellikle kilo fazlası olan ergenlerde estetik olarak sorun yaratırsa da zamanla geriler ve düzelir. Eğer bu şekilde kalır ise plastik cerrahiden yararlanılabilir. Tek taraflı olan durumlarda ise bir doktora muayene olmak ve hormon tahlilleri gerekebilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder