Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Üretimi olumsuz etkiliyor
HABERİ PAYLAŞ

Üretimi olumsuz etkiliyor

Haberin Devamı

Sigara sperm üretimi ve dölleme fonksiyonu üzerinde olumsuz etkiler gösteriyor. Ama menideki bu etkileri dışarıdan bakan biri göremez. İnceleme ancak laboratuvar ortamında ve mikroskop yardımıyla yapılabilir.

SORU: Çirkin görünüyor

Penisimde 1 yıldan beri ince, mor ve kırmızı damarlar oluştu. Çirkin görünüyor. Bazen de sızlıyor. Bunun nedeni nedir? Tedavisi nasıldır?

CEVAP

Cilde ait bir rahatsızlık olabilir. Bir dermatoloji uzmanına başvurun.

SORU: Penisim eğri

Penisim aşağıya doğru eğri. Bu ilaçla ya da ameliyatla düzeltilebilir mi?

CEVAP

Bu eğrilik cinsel ilişkiye engel değilse, ağrı yapmıyorsa ve zamanla artmıyorsa hiçbir tedavi gerektirmez. Bu dediklerimin mevcut olması halinde ve sadece çok gerekli olan vakalarda ameliyat yapıyoruz.

SORU: Geç boşalıyorum

19 yaşındayım. İlişkiye girerken cinsel organım geç sertleşiyor ve boşalamıyorum. Mastürbasyon yaparken de geç boşalıyorum. Bu normal mi? Ne yapmalıyım? Bunun bir kremi var mı?

CEVAP

Bu durumda psikolojik ve hormonal faktörler rol oynayabilir. Bir üroloji uzmanı ile görüşün.

SORU: Testislerimden biri daha sarkık

24 yaşındayım., hiç cinsel ilişkiye girmedim. Sağ testisim soldakine göre daha aşağda ve sürekli sarkık. Mastürbasyonda yukarı çıkıyor ama yine de soldakinden daha aşağıda duruyor. Mastürbasyon 1-1.5 dakika sürüyor. Bu kadar kısa sürmesinin nedeni bu sorun mu? Testisteki bu sarkıklık ileride erken boşalmaya, menide soruna ya da sperm sayısında azlığa sebep olur mu?

CEVAP

Testisteki sarkıklığın erken boşalma ve cinsel faaliyet ile hiçbir ilgisi yoktur. Bu gibi bilgilerin nereden elde edildiğini merak etmeye başladım.

SORU: Kısır mı olacağım?

Birkaç haftadır spermlerim balık yumurtası şeklinde oluyor. Sigara kullanıyorum ve bunun neden olduğunu düşünmeye başladım. Sigaranın kısırlığa yol açtığını biliyorum. Bu durum beni psikolojik olarak etkiliyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sigara spermlerin üretimi ve dölleme fonksiyonu üzerinde olumsuz etkiler gösterir. Bu etkiler göz ile görülmez ancak mikroskop altında özel incelemeler ile saptanabilir. Meni zaman zaman çeşitli nedenlerden değişik renk, koku özellikleri gösterebilirse de bu değişikliklerin her zaman önemi yoktur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder