Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Uyanıkken sorun yoksa
HABERİ PAYLAŞ

Uyanıkken sorun yoksa

Haberin Devamı

Geceleri erkeklerde sertleşme görülür ve gece ereksiyonları birkaç defa oluşur. Ama uykunun derinliğiyle bunu bazen fark etmeybilirsiniz. Eğer uyanıkken cinsel yaşamınızda herhangi bir sorununuz yoksa dert etmenize gerek yok

SORU: Penisim neden kısa?

18 yaşındayım. Cinsel organım izlediğim filmlerdeki oyuncuların penislerinden daha kısa. Penisim 15 santim. Sizce yetersiz miyim? CEVAP Defalarca ülkemizdeki ortalama penis boyunun 13-14 santim olduğunu, 10 santime ulaşan bir penisin her amaç için yeterli olacağını yazdım ama bu soru hâlâ en çok sorulan soru olmaya devam ediyor. Burada yazdığım bilgiler tıbbi bilgiler olup herkes için geçerlidir. Bu nedenle her mail atana bireysel olarak cevap vermem mümkün de değil anlamlı da... İzlediğiniz pornografik filmler şov amaçlı olup gerçek cinsel yaşamı canlandırmamaktır. Özel olarak seçilen ve belirli ilaçlar kullanan kişiler film hileleri ile de kullanılarak uzun sürelerde ve akrobatik pozisyonlarda seks yapıyor görünebilirler. Tıpkı Harlem takımının basket maçlarındaki 2 metre üzerindeki basketçilerin metrelerce uzaktan basket atmaları gibi görselliğe dayanan bu performansları gerçek yaşamda amaçlamanın veya kendinizi onlarla mukayese etmenin bir anlamı yoktur. Ayrıca normal kadınların bu tür anatomilerden ve performanslardan rahatsız olacakları da bilinmelidir. Mutluluğu kendinizi geliştirmekte ve çevrenizdekiler ile iyi ilişkiler kurmakta arayın.

[[HAFTAYA]]

SORU: Geceleri ereksiyon olmuyorum


26 yaşındayım, ben geceleri ereksiyon olmuyorum. Bu sorun için nereye başvurmalıyım? CEVAP Gece ereksiyonlarının ana işlevinin penisin içindeki kavernöz dokunun beslenmesi olduğu düşünülmektedir. Değişen oranlarda her cinsel fonksiyonu normal erkekte gece ereksiyonları (noktürnal tümesans) birkaç defa oluşur. Sanırım uykunuzun derinliği nedeni ile bunu fark etmiyorsunuz. Uyku laboratuvarlarında veya Rigiscan denilen özel bir tanı aletini kullanarak gece ereksiyonlarının süresi, sayısı ve kalitesi detaylı olarak belirlenebilir. Sizin uyanıkken olan cinsel yaşamınızda bir sorun olmadığına göre bu konuda bir tetkik yaptırmanız veya bu konuyu kendinize dert edinmeniz gereksizdir.

SORU: Varikoselim var ama ameliyat etmediler

25 yaşındayım. Askerdeyken sol testisimin aşağıda ve içinde kalan damarlar olduğunu fark ettim. Revire gittim, varikosel teşhisi konuldu. Operasyona gerek olmadığını söylediler. İlaç verdiler, “Ağrın olduğu zaman kullanırsın” dediler. Ama şimdi yine ağrım var. Ameliyat olmama gerek var mı? Kısır olur muyum? CEVAP Varikoseliniz var ise bu konuda uzman bir androloji laboratuvarı tarafindan sperm tetkiki yapılmadan ameliyat gerekip gerekmediği söylenemez. Ayrıca varikoselin zaman içinde de kısırlığa yol açabileceği unutulmamalı ve tetkikler 6 aylık aralar ile tekrarlanmalıdır. Amabu tetkikler sonucunda ameliyat olmamanız ve takip edilmeniz kararı verilebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder