Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Uygun tedavi hastalığı yener
HABERİ PAYLAŞ

Uygun tedavi hastalığı yener

Haberin Devamı

Cinsel yolla bulaşan hastalıklarda hemen doktora başvurmak çok önemli. Çünkü gereken tahliller yapılır, çıkan sonuca göre uygun ilaçlar verilir. Eğer doktorun önerisi olmayan ilacı kullanırsanız durum içinden çıkılmaz bir hal alır

SORU: Cinsel yoldan bulaşan hastalık kaptım

6-7 ay önce cinsel yoldan hastalık kaptım. Normalde korunurum. Üroloji uzmanına gittiğimde akıntım vardı. Antibiyotik kullandım, 1,5 ay kadar sürdü. Doktorum, mikrobun tamamen temizlendiğini söyledi. Ara ara sızlama ve kaşınma oluyordu. 2 ay önce aynı şikayet ile gittim yine mikrop kaptığımı söyledi. 15 günlük bir tedavi uyguladı ve partnerime de aynı tedaviyi uygulattı. Artık iyice endişeli oldum. Ne olur beni aydınlatın.

CEVAP
Cinsel yol ile bulaşan hastalıklarda öncelikle idrar kanalından akıntı veya kazıntı ile alınan muayene maddesinden kültür testi yapılmalı ve çıkan sonuca göre uygun ilaç kullanılmalıdır. Bu tetkik yapılmadan ilaç kullanılması sorunu daha içinden çıkılmaz ve komplikasyonlara sebep verebilecek hale getirebilir.

SORU: Biri diğerine göre büyük duruyor, neden?

28 yaşındayım, yumurtalıklarımdan biri büyük, diğeri ise küçük. Bu benim için bir sorun ve rahatsızlık teşkil ediyor mu? Doktora gideyim mi? Hangi doktora gitmem gerekir mi? Ne yapayım?

CEVAP
Her ne kadar testisler arasında küçük bir miktarda boyut farkı olması normalse de, bir üroloji uzmanına başvurarak muayene olmanızı ve durumunuzu tam olarak açıklığa kavuşturmanızı öneririm.

SORU: Acaba iyileştim mi?

4 yıldır evliyim ve 32 yaşındayım. Çocuk sahibi olamadık. Doktor bende varikosel olduğunu söyledi. Ameliyat oldum. Operasyon sonrası 3 ay süreyle ilaç kullandım. Ancak 5 ay geçmesine rağmen henüz bir sonuç alamadık. Hala çocuğumuz olmadı. Tamamen iyileştiğimi nereden anlayabilirim? Bu süre normal mi?

CEVAP
Başarılı bir varikosel ameliyatı sonrası olumlu sonuçların görülmesi 6 ay hatta 12-14 ay dahi sürebilir. Ameliyattan sonra ilk sperm tetkikinizi 3-4 ay sonra yaptırabilirsiniz. Spermiyogram ve kısırlık tetkikleri hakkında detaylı bilgi için www.erkekkisirligi.com adresinden faydalanabilirsiniz. Ama ameliyatın başarılı olup olmadığını ameliyattan 1 ay kadar sonra el muayenesi ile anlamak mümkündür. Sadece ultrason ile saptanan, ele gelmeyen bir varikoselin ameliyat edilmesi olumlu bir netice vermemektedir.

SORU: Tam sertleşme olmuyor, neden?

Ben günde birkaç defa mastürbasyon yapıyorum. Sertleşmede sorun yok ama cinsel ilişkide tam sertleşme olmuyor? Acaba neden?

CEVAP
Mastürbasyon sırasında tam sertleşme olması probleminizin fiziksel değil, psikolojik olduğunu açık olarak ortaya koyuyor. Bu partner tarafından yeterince uyarılamama veya performans kuşkusu gibi çok değişik nedenlerden ortaya çıkabilir

Sıradaki haber yükleniyor...
holder