Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Uykunuz derinse...
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Geceleri erkeklerde sertleşme görülür ve gece ereksiyonları birkaç defa olur. Ama uykunun derinliğiyle bunu bazen fark etmeyebilirsiniz. Eğer uyanıkken cinsel hayatınızda sorun yaşamıyorsanız bunun dert etmenize gerek yok

SORU: Tuvalette boşalıyorum

27 yaşındayım, hiç cinsel ilişkiye girmedim. Penisimden az miktarda kan geliyor. Bir de büyük abdestimi yaparken boşalıyorum ne yapmalıyım? CEVAP Büyük tuvaletinizi yaparken dışkının meni keselerini sıvazlaması sonucu bilhassa düzenli olarak boşalmıyorsanız bir miktar salgı gelmesi normaldir. Ama idrar yolunuzdan kan gelmesi normal bir durum değildir, bir üroloji uzmanına başvurun.

[[HAFTAYA]]

SORU: Geceleri ereksiyon olmuyorum, neden?

26 yaşındayım. Ben geceleri uyurken ereksiyon olamıyorum. Bu durum çok mu önemli? Doktorlar normal olduğunu söylüyorlar. Acaba ne yapabilirim? CEVAP Gece ereksiyonlarının ana işlevinin penisin içindeki kavernöz dokunun beslenmesi olduğu düşünülmektedir. Değişen oranlarda her cinsel fonksiyonu normal erkekte gece ereksiyonları (noktürnal tümesans) birkaç defa oluşur. Sanırım uykunuzun derinliği nedeni ile bunu fark etmiyorsunuz. Uyku laboratuvarlarında veya özel bir tanı aletini kullanarak gece ereksiyonlarının süresi, sayısı ve kalitesi detaylı olarak belirlenebilir. Sizin uyanıkken olan cinsel yaşamınızda bir sorun olmadığına göre bu konuda bir tetkik yaptırmanız veya bu konuyu kendinize dert edinmeniz gereksizdir.

SORU: Orşit neden olur?

27 yaşındayım. Doktor ultrasona bakıp orşit olduğumu söyledi. Bana orşit hakkında bilgi verir misiniz? CEVAP Orşit testis dokusunda oluşan iltihabi reaksiyona verilen tıbbi addır. Orşit tanısı genellikle muayene ile konulur. Mikrobik veya viral bir etken genellikle mevcuttur. Sebebine göre uygun tedavi yapılması gerekir. Neden orşit olduğunuzu, gerçekten tanının gerekli tetkikler yapılarak sağlıklı olarak konulup konulmadığını detaylı incelemek gerekecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder