Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Vakit kaybetmeyin
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Varikosel yani testisteki damar genişlemesi, uzman bir doktor tarafından yapılan muayene ile tespit edildiyse vakit kaybetmeyin. Geciktirmeden birkaç ay içinde ameliyat olun. Çünkü varikosel sperm hücrelerini etkiler...

SORU: Hormon bozukluğu nasıl anlaşılır?

25 yaşındayım. Hormon bozukluğu olduğundan şüpheleniyorum. Memelerim yeni ergenliği girmiş bir kız memesi gibi. Meme uçlarım küçülüyor, vücudumda kıllanma çok az ve kollarım orantısız. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Hormonal bir sorunun tetkiki için bir üroloji veya endokrinoloji uzmanına başvurmanız ve istenilen hormon tahlillerini yaptırmanız gereklidir.

SORU: 1 yıldır çok isteksizim

49 yaşındayım. Geçen yıl eşimden ayrıldım, kalp krizi geçirdim ve anjiyo oldum. Şeker hastalığım var. Cinsel olarak çok isteksizim. 1 yıldır hiç ilişkiye girmedim. Cinsel gücümün eski haline gelmesi için ne yapabilirim?

CEVAP

Önce tetkikleriniz yapılarak bu durumun sebebini belirlemek ve gereken tedaviyi basamaklar halinde planlamak gerekecek. Çok ileri durumlarda hiçbir tedaviden fayda görmemeniz halinde protez kullanarak da olsa bu sorunu çözebiliriz.

SORU: Ayakta durunca ağrıyor

Benim sorunum varikosel. 1 ay önce askeri hastaneye gittim. Sol varikosel teşhisi konuldu. Doktor “Kaç aylık askersin” diye sordu. “4 aylık” dedim. Doktor “6 ay sonra gel” dedi. Testislerim çok ağrıyor. Ayakta durduğum zaman daha da artıyor. Kısır olma ihtimalim olduğunu biliyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Yapılan muayene sonucu varikosel saptandı ve bu durum sperm hücrelerini etkilemeye başladıysa vakit geçirmeden birkaç ay içinde ve tercihan mikrocerrahi yöntem ile varikosel ameliyatı olmanızı öneririm.

SORU: İktidarsızlık başlangıcı olabilir mi?

27 yaşındayım. Penisimin baş tarafında küçük küçük sivilce gibi şeyler çıkmaya başladı. Organın küçüldüğünü hissediyorum. Sekse karşı hiçbir şey hissetmiyorum, hatta mastürbasyon bile yapmak istemiyorum. Torba etrafında kaşıntılar var. Bu AIDS veya iktidarsızlık başlangıcı olabilir mi? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Bu bir cilt hastalığı olabilir ve isteksizliğiniz de büyük ihtimal ile bu hastalık nedeniyle duyduğunuz kaygıdan kaynaklanmaktadır. En kısa zamanda bir dermatoloji uzmanına başvurarak tanı ve tedavinizi yaptırınız, her şey düzelecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder