Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Virüs vücutta kalıyor
HABERİ PAYLAŞ

Virüs vücutta kalıyor

Korunmasız cinsel ilişki sonucu bir virüs tarafından oluşturulan siğiller kişinin bünyesi zayıfladığında çoğalabilir.

Herhangi bir yöntemle tedavi edilen ve yok edildiği düşünülen siğillerin, virüs vücutta kalacağından zaman zaman tekrar çıkmaları mümkündür

[[HAFTAYA]]

SORU: Et parçaları çıktı

34 yaşındayım. 3 yıl önce testislerimin üzerinde et parçası çıktı. Bunlar zaman içinde çoğaldı. Şu an hem cinsel organımın hem de testislerimin üzerinde çok miktarda var. Bununla ilgili ne yapmam lazım? Hangi ilaçları kullanmam gerekiyor?

Haberin Devamı

CEVAP İfadenizden anlaşıldığı kadarıyla bunlar siğil. Human papilloma virüs adlı bir virüs tarafından oluşturulan bu siğiller genellikle cinsel ilişki ile bulaşırlar. Bunlar bilhassa bünyenin zayıfladığı zamanlarda hızla çoğalabilirler. Siğiller ortadan kaldırılsa dahi virüs ömür boyu vücutta kalmaya devam eder. Hatta çeşitli zamanlarda bu siğiller tekrarlayabilir. Bunların tedavisinde cerrahi olarak (lokal anestezi) çıkartılma, çeşitli kremler ile eritilme, koter ve kriyoterapi (dondurarak tedavi) yöntemleri kullanılır. Kriyoterapi yöntemi muayenehane ortamında kullanılabilir. Soğutma özelliği olan bir sprey ile acısız olarak yapılan işlemden birkaç gün sonra siğil düşer ve yeri hızla iyileşir. Dondurma yöntemi ile siğili oluşturan doku ve damarlar dondurularak hasarlanmakta ve birkaç gün içinde dökülmektedir.

SORU: Sertleşme olmuyor 55 yaşındayım, uzun zamandır diyabet hastasıyım. 2-3 senedir ilaç kullanıyorum. Şekerim kontrol altında ama açlık kan şekeri 100-110’u geçmiyor. Sertleşme sorunum devam ediyor. Bu durumun tedavisi için ne yapmalıyım?

CEVAP Diyabet yani şeker hastalığı sertleşme sorununa neden olabilen hastalıklardan biridir. Genel olarak iyi tedavi edilmeyen ve uzun süredir devam eden hastalarda sertleşme sorunu daha sık görülse de bazı hallerde sertleşme sorunu daha erken ve belirgin seyreder, hastalık kontrol altında olsa dahi görülebilir. Bu konuda bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder