Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Vücudunuzu geliştirirken
HABERİ PAYLAŞ

Vücudunuzu geliştirirken

Haberin Devamı

Vücut geliştirme amacıyla kullanılan hormon ilaçları hem erkekteki saç dökülmesini hızlandırır hem de testosteron üretimini kısıp testislerin olumsuz etkilenmesine neden olur. Bu yüzden dikkatli olun ve bir uzmana danışın...

SORU: Cinsel performansım azaldı

26 yaşındayım. 2.5 yıldır vücut geliştirme yapıyorum. 4.5 yıldır saçlarım dökülüyor. Son 6 aydır ilaç alıyorum. Ama cinsel performansım azaldı. Acaba psikolojik mi? Uzun süre kullanılırsa libido eksikliği yapar mı?

CEVAP

Düşük dozda kullanılan Finasterid içeren ilaç vücutta salgılanan testosteron hormonu üzerinden etki gösterir. Dolayısıyla testosteron varlığına bağlı erkek tipi saç dökülmesini de azaltır. Bu yöntem bilinen saç dökülmesi tedavisi olarak yıllardır kullanılır.

Testosteronun baskılanması sonucu, özellikle ilaç dozunun fazla geldiği kişilerde sekonder seks karakteristiklerinde, libido yani cinsel istek ve cinsel performansta azalma görülebilir. Ama bu ilacı düzenli kullanan bazı hastalarımın böyle bir sorunları olmayıp hatta libidolarının fazlası ile yerinde olduğunu bizzat gözlemlemiş bulunuyorum.

Vücut geliştirmeyi destekleme amacıyla kullandığınız hormon ilaçları ise hem saç dökülmesini hızlandıracak hem de vücut cevap olarak testosteron üretimini kısacağından ve zamanla testislerin olumsuz etkilenmesine yol açabileceğinden kesinlikle tavsiye edilmeyen bir yöntemdir. Kısırlık ve iktidarsızlığa yol açabilecek uzun dönem etkileri olabilir.

SORU: İktidarsız mı oluyorum?

28 yaşındayım. Penisimin baş tarafında küçük küçük sivilce gibi şeyler çıkmaya başladı. Bu dönemde sekse ilgim azaldı. Kaşıntılar başladı. Bu durum beni çok korkutuyor. Herhangi bir doktora başvurmadım. İktidarsızlık başlangıcı olabilir mi? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Bu bir cilt hastalığı olabilir ve isteksizliğiniz de büyük ihtimal ile bu hastalık nedeniyle duyduğunuz kaygıdan kaynaklanmaktadır. En kısa zamanda bir dermatoloji uzmanına başvurarak tanı ve tedavinizi yaptırınız, her şey düzelecektir.

SORU: Karım hamile kalır mı?

Penisim 14 santim. Acaba karımın hamile kalması için yeterli mi?

CEVAP

Penis boyutlarınız gayet normal. Ülkemizde ortalama penis boyu 13-14 santim civarındadır. Ayrıca penis boyunun hamilelikle hiçbir ilgisi yoktur. Vajina yani döl yoluna boşalan meni vajinanın arka çukurunda birikir ve döl hücreleri kendi hareketlilikleri ile rahim kanalına girerek ilerler, rahim boşluğunu da geçerek yumurtanın salgılandığı tüplere kadar ilerleyerek orada döllemeyi gerçekleştirirler.

Penisin uzun olması halinde vajina da uzayarak adapte olur. Eğer penis rahim ağzına temas eder ise bu kadında ağrı yapar ve tahrişe neden olabilir. Bu nedenle penisin fazla uzun olması esasında kısalığından daha büyük bir sorundur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder