Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Vücutta kalmamalı
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Doğumdan sonraki birkaç hafta içinde yumurtalar torbaya inmemişse doktora gitmek şart. 1 yaşına kadar testisler yerine indirilmezse organın kanserleşme riski artar, hastalığın fark edilmesi de gecikir. Bu nedenle inmeyen yumurta vücuttan çıkarılmalı...

SORU: Cinsel organım normal mi?

Erkeklik organımın kısa olduğunu düşünüyorum. 12 -13 santim uzunlukta. Sizce bu iyi bir evlilik için yeterli mi? Evlenmeyi düşünemiyorum. Büyütmek için ne yapayım?

CEVAP

Tamamen normalsin, bu sorunlara hiç kafanı takmayıp hayatın keyfini çıkartmaya bak.

SORU: Testisim yerine gelmedi, neden?

10 yıl önce testislerimden biri yukarıda olduğu için ameliyat oldum. Bu kadar sene geçmesine rağmen yumurta hala yerine inmedi. Yani tek yumurtam var. Hocam, bu durum bir sorun yaratır mı?

CEVAP

Doğumdan sonraki birkaç hafta içinde bir veya iki yumurtanın torbaya inmemesi ciddi bir sorundur. En geç 1 yaşına kadar ilaç tedavisi veya ameliyatla mutlaka torbaya indirilmesi gereklidir. Bu işlem yapılmaz veya geç yapılır ise vücut içinde kalan yumurta ısı nedeniyle bozularak ileride döl hücresi üretme gücünü kaybeder, hatta bu organda kanserleşme riski de artar.

Ayrıca vücut içinde kaldığından başlayacak kanserin fark edilmesi de çok zor ve geç olabilir. Ameliyat olmanıza rağmen yumurtanın torbaya inmemiş olması bir sorun olduğunu göstermektedir.

Yumurta torbaya indirilememiş veya alınmak zorunda kalınmış olabilir. Muhtemel bir üreme ve torbada olmayan yumurta ile ilgili sorunlar açısından bir ürolog tarafından muayene edilmenizi ve tetkikler yapılmasını öneririm.

SORU: Büyümüyor

19 yaşındayım. Penisimde hiç değişiklik yok. Bana nasıl yardımcı olursunuz?

CEVAP

Durumunuz ancak muayene edilerek anlaşılabilir. Bazı hormon testleri de yapmak gerekebilir, bir üroloji uzmanına başvurun.

SORU: Meni miktarında azalma var

Mastürbasyon yaptığımda sperm miktarında bir azalma olduğunu fark ettim. Ne yapabilirim ya da ne olmuş olabilir? Bir de mastürbasyon yaparken çıkan sıvıdaki beyazlıklar sperm midir?

CEVAP

Meninin içinde bulunan sperm hücreleri göz ile görülemez. 1 cc menide normalde en az 20 milyon sperm hücresi bulunur. Bu sayının bundan birkaç kat fazla olması da normal bir durumdur.

Mastürbasyon yaparken çıkan meni miktarındaki azalma genellikle o anki psikolojik durumunuza ve ne sıklıkta boşaldığınıza bağlıdır.

Meninin büyük kısmı meni keselerinde oluşan sıvıdan ibaret olup kişiden kişiye meni keselerinin faaliyeti, kapasitesi, cinsel istek, boşalma sıklığı gibi bir çok neden ile gelen meni miktarı değişebilir. Normal bir boşalmada meni miktarının en az 1.5 cc kadar olması gerekmektedir. Bunun birkaç katı da normal sınırlar içerisindedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder