Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Vücuttan çıkarılmalı
HABERİ PAYLAŞ

Vücuttan çıkarılmalı

Torbaya inmeyen, vücut içinden kalan testisler hiçbir işe yaramıyor. 35 yaşından önce ameliyatla alınmaları iyi olur. Böylece içeride kalıp kanserleşme riskini taşıması da önlenir.

SORU: Hastalık kaptım mı?

21 yaşındayım. Geneleve gittim, prezervatif takmadım. Sizce hastalık kapabilir miyim?

CEVAP

İdrar yaparken yanma, akıntı, idrar yolunda kaşıntı hissi yoksa mikrop kapma riskiniz daha düşük. Ama bir laboratuvar tahlili yaptırmadan emin olamazsınız. Size tavsiyem, sizden başka biriyle cinsel ilişki kurmadığına emin olmadığınız bir kişiyle ilişki kurarken mutlaka duhul esnasında prezervatif kullanmanız. İlişkinin tamamı esnasında prezervatif kullanmanız sizi cinsel ilişki yoluyla bulaşan hastalıklardan en etkili şekilde koruyacaktır.

Haberin Devamı

SORU: Penis büyüten hapın yararı olur mu?

Bir süredir internette penis büyüten hapı tanıtımlarını görüyorum. İlacın hiçbir yan etkisinin olmadığı belirtiliyor. Bu doğru mu yoksa satış yapabilmek için mi böyle söylüyorlar?

CEVAP

Penis boyutlarını büyüttüğü iddia edilen çeşitli haplar eczanelerde, tezgahlarda veya internette satılmaktadır. Bunlar ticari amaç ile üretilmiş ve penis büyümesi konusunda hiçbir etkisi olması mümkün olmayan haplardır. Yurt dışından gelen bu ilaçlar Sağlık Bakanlığı’ndan değil, besin katkısı olarak Tarım Bakanlığı’ndan ithal ruhsatı alan ve en iyi ihtimal ile sağlığınıza zararlı da herhangi bir etkisi olmayan maddelerden oluşmaktadır. Sağlıklı besleniyorsanız... Bu tip bitkisel kökenli maddeleri kullanırken bazı kişilerde alerjik etki gösterebileceği veya yüksek dozda kullanıldıklarında bilhassa karaciğer açısından toksik yani zararlı etki gösterebileceklerini unutmamalıyız. Bence bu gibi maddeleri hiç kullanmayın. Memleketimizdeki taze sebze, meyve ve diğer besinleri dengeli şekilde tüketebilen bir kişinin asla sağlık için ek maddelere ihtiyacı yoktur.

SORU: Sağdaki gelişmemiş

26 yaşındayım. Tek testisim yok. Sağ testisim hala vücudumda. Doktor “Bunu almalıyız” dedi. Sizce bu gelişmeyen testisi aldırayım mı? Alınmazsa bir zararı olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Bu gibi vücut içinde kalmış olan testisleri hiçbir işe yaramadıklarından ve ileride kanserleşme riski de taşıdıklarından 35 yaşından genç olanlarda ameliyatla almak mümkündür.

SORU: Siğiller geçer mi?

36 yaşındayım. HPV virüsü taşıyor, tedavi görüyorum. Yaklaşık 3 aydır durumum böyle. Bu virüsten tamamen kurtulabilir miyim?

CEVAP

HPV cinsel ilişki yolu ile de bulaşan virüstür. Virüsün oluşturduğu siğiller çeşitli yöntemler ile tedavi edilebilirse de virüs vücuttan tam olarak yok edilemediğinden bağışıklık sisteminin zayıfladığı hastalık ve yorgunluk gibi dönemlerde tekrar siğillerle ortaya çıkabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder