Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yağlar alınabiliyor
HABERİ PAYLAŞ

Yağlar alınabiliyor

Haberin Devamı

Kilosu çok olan erkeklerde cinsel organın boyu kısa görünebilir. Çünkü göbek altındaki yağ dokusu cinsel organın köküne birikiyor ve penis gömük halde duruyor. Yağlar ameliyatla alınıyor ama sertleşmiş haldeki penis boyunu etkilemiyor.

SORU: Ağrısız varikosel tedavi edilmezmiş, doğru mu?

17 yaşındayım. Varikoselden şüpheleniyorum. Testislerim sarkık ama ağrım yok. İnternette araştırdım, “Ağrısız varikoseller tedavi edilmez” yazıyordu.

CEVAP:
Sarkık durumdaki testislerde varikosel olma ihtimali pratikte daha fazla gördüğümüz bir durumdur. Ağrı yapmayan varikosellerin tedavi edilmeyeceği ise tamamen hatalı bir bilgidir. Maalesef internet ortamında bir çok hatalı bilgi bulunmaktadır, varikosel kelimesini internetteki arama motorlarında baktığımda ben de sizin gibi bir çok hatalı ve eksik bilgi içeren site ile karşılaştım. Bu konuda www.varikosel.info sitesindeki detaylı ve bilimsel bilgilerden faydalanmanızı öneririm

SORU: Penis boyum yeterli mi?
1988 doğumluyum. Penis boyumun küçük olduğunu düşünüyorum, ereksiyon hali 11-12 santim. Acaba bu sorun yaratır mı? Kasıklarımda hafif hafif bazen de biraz şiddetlenerek ağrı oluyor. Bazen sağ yumurtalığımın içeri kaçtığını hissediyorum.

CEVAP: Penisin inik durumdaki boyunun hiçbir önemi yoktur. Sertleşmiş durumda iken 10 santimin üzerinde bir penis boyu tüm işlevler için tamamen yeterlidir. Bu konuları sorun etmeyerek yaşamdan ve cinsellikten keyif almanızı öneririm.

SORU: Penis boyum kısa, ne yapmalıyım?
31 yaşındayım. Penis boyum kısa. Sağlıklı bir cinsel birleşmenin gerçekleşmesi için penis boyu ne kadar önemlidir? 125 kiloyum. Kilomun penis boyumun kısa olmasıyla ilişkisi var mıdır? Eşime karşı mahcup olmaktan korkuyorum.

CEVAP: Kilosu daha doğrusu yağ oranı fazla olanlarda göbek altındaki yağ dokusu penis köküne doğru yıkılarak penisin olduğundan daha kısa hatta bazen gömük halde durmasına neden olur. Sırf bu nedenle bu bölümdeki yağların alınmasına yönelik ameliyatlarda yapılmaktadır. Fakat bu durum sertleşen penisin fonksiyonel boyunu fazla etkilemez.

SORU: Cinsel isteğim çok fazla sorunum nedir?
26 yaşındayım. Aşırı şekilde cinsel istek duyuyorum. Günde yaklaşık 3-4 defa mastürbasyon yapıyorum. Alışkanlık mı yoksa hormon bozukluğu mu anlamadım. Ne yapmam gerekiyor?
CEVAP: Durumunuzun bir hastalıktan kaynaklandığını düşünmüyorum. Genç ve sağlıklı bir erkeksiniz. Düzenli bir cinsel yaşama ihtiyacınız var, o kadar. Tabii bu konuyu da ancak kendiniz çözebilirsiniz, evlenmeniz bir çare olabilir!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder