Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yeni evlilere uygun değil
HABERİ PAYLAŞ

Yeni evlilere uygun değil

Erkekteki sperm kanallarının bağlanmasıyla uygulanan doğum kontrol yöntemi vazektomi ancak yeteri kadar çocuk sahibi olan çiftlerde kullanılabilir. İlk 5 yıl içinde mikrocerrahi yöntemle geri dönüş yapılsa da yeni evliler için uygun değildir.

SORU: Uzun bir süre çocuk istemiyoruz Prezevatif, spiral gibi yöntemleri istemiyoruz. Erkeklerde sperm kanalları bağlanabiliyormuş. Bu yöntem uygulandığında geri dönüş mümkün müdür? Koruma oranı nedir?

CEVAP Vazektomi yani sperm kanallarının bağlanarak doğum kontrolü yöntemi sadece yeteri kadar çocuk sayısına ulaşmış çiftler için uygundur.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

İlk 5 senede mikrocerrahi ile çok yüksek oranda başarı sağlayan düzeltme ameliyatı yapılabilse de bu makul ve mantıklı bir yaklaşım değildir. Diğer doğum kontrol yöntemlerinden birini tercih etmek sizin durumunuz için daha uygun olacaktır.

SORU: HIV virüsü kapmış olabilir miyim? 27 yaşındayım ve çalışıyorum. Bugüne kadar pek çok kadınla ilişkiye girdim. Şimdi kendimden şüpheleniyorum. Acaba HIV virüsü olabilir mi?

CEVAP HIV yani AIDS virüsü korunmasız (prezervatif kullanmadan) cinsel ilişki ile geçebilir, ilaç veya iğnelerden etkilenmez. Sadece 3 ay kadar bir süre sonra yapılacak kan tahlili ile tanı konulabilir.

SORU: 2 yıldır sertleşme sorunu yaşıyorum 37 yaşındayım. 2 yıldır sertleşme sorunu yaşıyorum. Doktora gittiğimde bazı ilaçlar verdi. İlaçları kullanırken her şey normaldi. Ancak daha sonra sertleşmede güçlük çekmeye başladım. Sabahları da sertleşme olmuyor. Hipertansiyonum ve kolesterolüm var. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP Hastalıklarınız, bunlara bağlı gelişebilen damar ve sinir hastalıkları, hatta bu hastalıkların tedavisinde kullandığınız ilaçlar sertleşme zorluğuna neden olabilir. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra basitten zora doğru basamak basamak tedavi çeşitleri uygulanarak cinsel yaşama devam etmeniz sağlanabilecektir. Erkeklerdeki cinsel fonksiyon bozukluğu sorunlarının tamamına yakınını tedavi edebiliyoruz, fakat burada önemli olan en kolay, basit ve ekonomik yöntemi kullanarak hastanın beklediği sonucu almaktır.

Haberin Devamı

SORU: Penisim sürekli sertleşmiş halde 2 aydan beri her akşam penisimde sertleşme oluyor, eşim uyurken de bu durumun devam ettiğini söylüyor. Bu durumumun gerçekten bir hastalık olduğunu bilmediğim için doktora gitmek konusunda cekiniyorum. Eşim rahatsız oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP Penisinizin herhangi bir uyaran olmadan sertleşmesi ve uzun süreler sert kalması bir takım hastalıkların, örneğin kan ile ilgili bir hastalığın belirtisi olabilir. Bir üroloji veya dahiliye doktoruna başvurarak gerekli incelemeleri yaptırmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder