Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yükselmesi için 1 yıl bekleyin
HABERİ PAYLAŞ

Yükselmesi için 1 yıl bekleyin

Haberin Devamı

Varikosel erkekteki kısırlık nedenlerinden. Çünkü sperm sayısını düşürüyor ve baba olmayı zorlaştırıyor. Ameliyattan sonra sperm değerlerinin yükselmesi için 6 ay hatta 1 yıl beklemek gerekiyor.

SORU: Yumurta hâlâ küçük

5 yaşındaki oğlumun doğuştan bir yumurtası yukarıdaydı. Yumurtanın inmesi için iğneler yapıldı, değişiklik olmadı. Ameliyat oldu, 1 yaşını 2 ay geçiyordu. Ama biri hâlâ küçük. Ben geç kalınmış olmasından korkuyorum.

CEVAP

Gereken yapılmış, bu gibi durumlarda küçük kalan yumurta boyutları gelişerek diğerini yakalayabilir. Yapılması gereken ek bir tedavi yok, bekleyeceksiniz.

SORU: Varikosel ameliyatı oldum

3 yıllık evliyim. Korunmamamıza rağmen çocuk sahibi olamadık. Varikosel ameliyatı oldum. Operasyon sonrası 3 ay süreyle ilaç içtim. 5 ay geçmesine rağmen sonuç alamadık. Ne yapmam gerekiyor? Bu süre normal mi?

CEVAP

Başarılı bir varikosel ameliyatı sonrası olumlu sonuçların görülmesi 6 ay hatta 12-14 ay dahi sürebilir. Ameliyattan sonra ilk sperm tetkikinizi 3-4 ay sonra yaptırabilirsiniz. Ama ameliyatın başarılı olup olmadığını ameliyattan 1 ay kadar sonra el muayenesi ile anlamak mümkündür. Sadece ultrason ile saptanan, ele gelmeyen bir varikoselin ameliyat edilmesi olumlu bir netice vermemektedir.

SORU: Sıktığım için mi?

Yıllar önce mastürbasyon yaparken boşalacağım esnada meninin dışarıya çıkmasını engelledim. Canım çok yandı. Bu olaydan sonra penisimin içinde sürekli yanma, sertleşme sorunu, akıntı var. Bu konuda yapabileceği bir şey var mı?

CEVAP

Bu şekilde tam boşalma sırasında penisi sıkmak ancak basınç artışı ile meni çıkış kanallarının zorlanmasına, bir ihtimal salgının prostat kanallarına girerek kimyasal bir tahriş yaratmasına neden olabilir. Bunun dışında bahsettiklerinizin bu olay tarafından tetiklenmekle birlikte psikolojik kökenli olduğu kanaatindeyim. Bir üroloji uzmanına başvurmanız uygun olacaktır.

SORU: Meni geliyor, neden?

Büyük abdestimi yaparken penisimden meni geliyor. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Neden böyle bir durumla karşı karşıyayım?

CEVAP

Bu durum muhtemelen düzensiz bir cinsel yaşam ve gereken sıklıkta boşalmama sonucu prostatın arkasında, kalın bağırsağın çıkış kısmının ön tarafında olan meni keselerinin iyice dolgunlaşması ve katı şekilde olan dışkının geçiş sırasında bu meni keselerini sıvazlaması sonucu oluşmaktadır. Herhangi bir hastalık belirtisi olmadığından tedavisi gerekmez. Düzenli ve yeterli bir cinsel yaşam ile ortadan kalkabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder