Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Zevk almayı engellemez
HABERİ PAYLAŞ

Zevk almayı engellemez

Haberin Devamı

Erkeklerde doğum kontrolünü sağlamak için kullanılan yöntemlerden biri vazektomi. Bu yöntemde meni kanalları lokal anestezi altında cerrahi bir operasyonla bağlanır. Ameliyat olan erkeklerde hem boşalma, hem de zevk alma eskisi gibi sürer...

SORU: Meni geriye birikmez mi?

39 yaşındayım, 2 çocuğum var. Erkeklerden gelen meni bölümünü bağladığınızda meni gelişi nasıl devam eder? Geride birikme söz konusu olmaz mı? Erkek fikir değiştirdiğinde değişim olur mu? Benim testislerimde zaman zaman belirgın damarlanma oluyor. Ama devamlı değil, varikosel olması mutlaka spermleri etkiler mi? Sorun yaratır mı? Ben kasıktan girilerek basit bir operasyonla damarın bağlandığını duymuştum. Bana yol gösterir misiniz? CEVAP Boşalma anında dışarıya çıkan meninin sadece yüzde 1-3 kadarı testislerde üretilen sperm hücrelerinden oluşur. Meni kanallarının istek üzerine cerrahi bir operasyon ile lokal anestezi altında bağlanmasıyla doğum kontrolü yöntemine vazektomi ameliyatı adı verilmektedir. Dünyada hem Uzakdoğu, hem Amerika’da çok sık uygulanmakta olan bistürisiz vazektomi yöntemi günümüzde tercih edilmesi gereken etkili ve rahat bir yöntemdir. Bu yöntem uygulanan kişilerde zevk alma ve boşalma aynı şekilde devam etmekte sadece meninin içinde döllemeyi gerçekleştiren sperm hücreleri bulunmamaktadır. Bu durumda sperm hücreleri meni kanalları içinde kalmakta ve vücut tarafından emilerek yok edilmektedir. Varikosel tanısı sadece bir uzmanın el ile yapacağı muayene sonucu konulabilir. Her varikosel olanda kısırlık olacak veya spermler bozulacak diye bir şart olmamak ile birlikte bu durumdaki çoğu kişinin zaman içinde olumsuz etkilenerek kısırlığa doğru gittiği bilinmektedir. Sadece gerçekten varikoseli olanlarda ve sperm değerleri bozulanlarda ameliyat yapılmalı ve bu ameliyat teknik başarı şansı en yüksek olan ve komplikasyon riski en düşük olan mikrocerrahi teknik ile ve mutlaka deneyimli ellerde uygulanmalıdır.

[[HAFTAYA]]

SORU: Aşılama nedir?


29 yaşındayım, 2 yıllık evliyim, çocuğumuz olmuyor. Erkeklerde kısırlık için yapılan aşılama tedavisi hakkında hakkında bilgi verir misiniz? CEVAP Erkeğin laboratuvarda meni vermesi sonucu en iyileri seçilip bazı kimyasal maddeler ile hareketlilik arttırılır. Aynı şekilde kadının da yumurta sayı ve kalitesi ilaçlarla artırdıktan sonra aşılama işlemi bir kadın- doğum uzmanı muayenehanesinde aşılama yapılabilir. Anesteziye ihtiyaç olmadan erkeğin spermi bir çeşit enjektörle kadının rahmine bırakılır ve spermlerin yumurtayı döllemesi beklenir. Bu yöntem hem erkek hem de kadın kısırlığında kullanılır. Varikoseli olanların bu işlem öncesi tedavisi başarı şansını arttırır. Aşılama ve bu konuda hamilelik oranlarını arttıran yeni bir teknik olan PAF-IUI’dur.

SORU: Neden tatmin olmadım?

20 yaşındayım Geçenlerde bir kızla ilişkiye girdim. Kızın tatmin olmasına rağmen ben tatmin olamadım. Üstelik üç kere üst üste boşaldım. Bu hep böyle devam edecek mi? CEVAP Üst üste üç defa boşaldım ama tatmin olamadım demeniz makul bir yakınma değil. Ne tür bir tatmini amaçladığınızı anlayamadım? Partneriniz tatmin olmuş, siz de boşalmışsınız. Daha ne istiyorsunuz? Orgazm olmadan mı boşalıyorsunuz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder