Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Zorlamaya gerek yok
HABERİ PAYLAŞ

Bir kere ilişkiye girdikten sonra ikinci ya da üçüncü ilişkiye girememekten yakınmak bir hastalık değil. Bu tamamen kişinin bünyesiyle ilgili. Vücudu boş yere zorlamayın

SORU: Geceleri meni geliyor

15 yaşındayım. Gece rüyamda cinsel ilişkiye girdiğimi görüyorum, meni geliyor. Sizce benim sorunum nedir?

CEVAP

[[HAFTAYA]]

Bu gayet normal ve fizyolojik bir durum. Ergenlik dönemi başladıktan sonra oluşan meni salgısı meni keseleri içinde birikir. Bir şekilde cinsel ilişki veya mastürbasyonla boşalma olmaz ise bir süre sonra keselerde artan basınç etkisi ile büyük tuvalet yapma sırasında bir kısım salgı gelebilir veya gece rüyalanma yolu ile boşalma olur. Bu tamamen sağlıklı bir durumdur. Daha kontrollü bir şekilde boşalmayı tercih ederseniz gün aşırı veya vücudunuzun ihtiyacına göre günde bir defa mastürbasyon yapmanızı öneririm. Mastürbasyonun fazlası fiziki yorgunluk yaparak faaliyetlerinizi ve çalışmalarınızı olumsuz etkileyebilir. Bunun dışında mastürbasyonun boyun kısa kalması, penisin büyümemesi, körlük yapması gibi benim dahi her gün yenilerini öğrendiğim türlü çeşitli hurafeler ile hiçbir ilgisi yoktur. İçiniz rahat olsun, suçluluk hissetmeyin.

Haberin Devamı

SORU: İkincisi olmuyor

Yumurtalarımda bir ağrı var. Daha önce gittiğim doktor “Varikosel” dedi. Hâlâ ağrı çekiyorum ama askerdeyim. En büyük sıkıntım ilk ilişkiden sonra ikinciye 2 veya 3 saat sonra girebilmem. Bu durum psikolojimi çok kötü etkiliyor. Ne olur yardım edin.

CEVAP

İlk ilişkiden sonra ikinciye bir iki saat kadar sonra girebilmek bir hastalık değildir. Bünyeniz ve yapınızla ilgili, normal, kabullenmeniz gereken bir durumdur. Tedavi edilmesine de bu nedenle gerek yoktur. Yumurtanızdaki ağrı için bu konularda uzman, özenli çalışan bir üroloji-androloji uzmanına başvurmaktan başka bir çareniz yok.

SORU: Kızarıyor

Penisimdeki damarın üstünde kızarma oluyor ve etrafı şişiyor. Ürolog alerji olduğunu söyledi. Ne yapmam lazım? CEVAP Penis üzerindeki damarı ilgilendiren sorunlarda da bu durum görülebilir. Yüzeyel olan damarların zedelenmesi sonucu damar cidarındaki tahriş ve damar içindeki pıhtılaşma sonucu bahsettiğiniz belirtiler ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder