Rauf Tamer Bir de bu var
HABERİ PAYLAŞ

Bir de bu var

Kesintisiz, yirmi yıllık, yirmi beş yıllık iktidarlar, halkı bıktırır mı, yoksa tutku derecesinde bir alışkanlık mı yaratır? Bunu bilmiyoruz. Üstelik: Her yıl 1 milyona yakın yeni seçmen geliyor. 1-2 nesil, hep aynı iktidarla birlikte yetişiyor. Gençlik, başka bir iktidar görmüyor.

Nedir bu? İktidarlar için bir avantaj mı, dezavantaj mı? Henüz bunu da bilmiyoruz. Herhalde 2023’te öğreneceğiz. Merhum Menderes, Demirel, Özal, 10’ar yıl iktidar oldular... Daha fazlasına ömürleri yetmedi. Eğer yetseydi, acaba 10’ar yıl daha iktidar olabilirler miydi? Elimizde böyle bir veri yok.

Haberin Devamı

Evet, 2002’de doğan çocuklar, şimdi 18 yaşındalar ve 18 yıldır iktidarda hep aynı partiyi görerek büyüdüler. - Yahu bıkmadınız mı? Bir dakika. Bunu onlara sorarken, şu ihtimali de düşünmek lazım:

- 18 yıldır, ana muhalefette hep aynı partiyi görmekten de bıkmış olabilirler. Değil mi? Hele bir de 70 yıldır hep aynı muhalefet olduğunu öğrenmişlerse... .......... Neyse neyse.

Bunun bile bir siyasi istikrar ifade ettiğini söyleyerek, gençleri pekâlâ aydınlatabiliriz. Not: Başkan Bozkır Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanlığı’na seçilen Volkan Bozkır, 192 üye devletten 178 oy aldı. Türkiye’ye duyulan güveni göstermiyorsa, neyi gösteriyor bu? Ayrıca... Dünyadaki Türkiye karşıtlarına cevap değilse neye cevap bu? Teşekkürler Başkan Bozkır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder