Rauf Tamer Birikmiş notlar
HABERİ PAYLAŞ

Birikmiş notlar

Haberin Devamı

Kürtçe savunma hakkı. Kürtçe kamu hizmeti. Kürtçe seçmeli ders. Kürtçe özel enstitü. Kürtçe isim, şarkı, türkü, tiyatro, radyo, televizyon...
Ve fakat...
- Türklere beğendiremiyorsun. Kürt halkına kimsenin bir şey sorduğu yok. Türkler ahkam kesiyor... Verilenleri, verilecek olanları Türkler az buluyor. Türkler burun kıvırıyor.
- Nedir bu? 90 yıllık cumhuriyetin mahcubiyeti mi? Yoksa 500 yıllık vicdan azabı mı? Ama yeter efendim. Ben gidişattan Kürtlerin memnun olup olmadığını öğrenmek istiyorum.

*
[[HAFTAYA]]
Bir başka not düşeyim. Ateşkes’ler güzeldir hoştur ama büyük dikkat gerektirir. Hata yaparsan, daha da yaman bir ateş hattına sürüklenirsin. Manyak biri çıkar, bu bahçeden öbür bahçeye elma atar gibi bir bomba atar, haydii, bütün bölgeyi yangına verir. Futbolda buna yabancı madde derler. Tribünden sahaya atılan yabancı madde. Al başına bela. İsrail Başbakanı söyledi zaten, yolunu yaptı: Ateşkes bozulursa daha şiddetle gelirim dedi. Ne tehlikeli bir durum. Çünkü provokasyona çok müsait.

*

Bir not daha var. Dönelim Ankara’ya. Muharrem İnce’yi nereden vuruyorlar, görüyorsunuz, değil mi? Bir şey çıkmaz ama şöyle bir ders çıkar: Siz o gün...
Pis bir kasete Deniz Baykal’ı feda etmeseydiniz, Deniz Bölükbaşı dahil MHP’li arkadaşları da kaybetmeyecektiniz...
Onları kaybetmeseydiniz, bugün Muharrem İnce’yi de böyle çirkin bir şeye muhatap bırakmayacaktınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder