Rauf Tamer Denklem
HABERİ PAYLAŞ

Baraj deyip geçmeyin. Yüzde 10 demek, yuvarlak hesap 5 milyon oy demek. E bir de MHP var. SP-BBP ittifakı var. Vatan Partisi var. Bağımsızlar ve diğerleri var.

[[HAFTAYA]]

Elinize alın bir kağıt kalem, hesaplayın, bu partilere gönlünüzden yüzde kaç puan kopuyorsa verin. Sonra toplayın. Kala kala geriye yüzde kaç kaldı? Ne kaldıysa işte. AK Parti ile CHP’nin paylaşacağı puan odur.

Bu seçimde 81 il’e, 82’incisi de ekleniyor: Yurt dışındaki Türkler. Ne kadar? 2.8 milyon seçmen. Belki de sonucu o belirleyecek. Zaten kampanyalar, oralara kadar da uzanacak. Liderler, Almanya, Hollanda, Fransa gibi ülkelerde mitingler düzenleyecek. Çare yok. Ekmek aslanın ağzında.

Haberin Devamı

Şuna memnun olabilirsiniz ki... Meclis, büyük ölçüde yenileneceği için, kavgalar, kaldığı yerden devam etmez. Ortalık bir süre sakinleşir. Keşke şimdiden sakinleşse. Selahattin Demirtaş’ın “hiçbir parti düşmanımız değil, sadece rakibimiz” demesi, diğer partilere de örnek olur inşallah. Fakat o ne? Liderler yine de çenelerini tutamıyor. Bir faydası olsa içim yanmaz. Allahaşkına, Kılıçdaroğlu’na bakın: Sabahtan akşama kadar “hırsız var” diye bağırmakla seçim kazanılamayacağını öğrenmedi hâlâ.

Her neyse. Siz dediğimi yapın. Elinize kalemi alın. Hesaba tersten başlayın... 100 puandan düşe düşe gelin... CHP ile AK Parti’nin paylaşacağı oy yüzdesini görün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder