Rauf Tamer Derbinin adı
HABERİ PAYLAŞ

Derbinin adı

Dörtyüz milletvekili mi? Çok değil mi? Zor değil mi? Hatta imkansız değil mi? Ama gördünüz mü, Tayyip Erdoğan’ın bunu, hangi sıfatla istediğinden ziyade kaç milletvekili istediğine takıldık. Skor meraklısıyız ya... Esas konuyu unuttuk.

[[HAFTAYA]]

Demek ki alışıyoruz. Yadırgadığımız nokta, 400 rakamıdır. Yani kimin istediği değil, ne kadar istediği’dir. 330 isteseydi, belki bu derece yadırgamayacaktık.

Biz yine dönelim, makul bir çizgiye... Yani, 330 barajına. Bu rakamı yakalayıp yakalamamak, HDP’nin performansına bağlı. Öyleyse, biz bu seçime AK Parti- HDP Derbisi diyebilir miyiz? Deriz. Öbür partiler incinse bile, hakikat değişmez. HDP’nin barajı aşıp aşmaması, Türkiye’deki rejimin rengini tayin edecek. Öyleyse, Derbi’nin adı yanlış değil.

Haberin Devamı

Daha önce böyle bir seçim gördünüz mü? Ben görmedim. Şimdiye kadar hep birinci sıradaki partiyle ikinci sıradaki parti yarışmıştır. Şimdi ise birinci sıradaki partiyle taaa dördüncü sıradaki parti yarışacak. Hem de hayati bir konu için. Ne matrak ama... Ana Muhalefet’in kaç puan indiği, kaç puan çıktığı hiç önemli değil... Gözler, dördüncü partide... Demokrasi tarihimizde bu bir ilk.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder