Rauf Tamer HDP'ye dair
HABERİ PAYLAŞ

HDP'ye dair

Muhalefet Kanadı’nın şu ara en gözde partisi HDP. Sürekli gündemde. Sürekli kendinden bahsettiriyor. İnsanları sürekli tartıştırıyor... İyi veya kötü ama mutlaka bir iz bırakıyor. Sayısal ağırlığı nedir tam bilinmese de siyasal ağırlığı olduğu muhakkaktır. Kimse inkar edemez.

[[HAFTAYA]]

Peki, bu popülaritesini oy’a tahvil edebilir mi? Bence önemi yok. Çünkü bölgesel değil de ulusal bir parti olma yolunda aldığı mesafe, oy’dan daha önemlidir. Kaldı ki, barajı geçip geçmemesi, Türkiye’nin siyasi rejimi’ni tayin edecek kadar büyük bir yük taşıyor. Yâni, süksesi boşuna değil.

Haberin Devamı

Zaman zaman HDP’yi çok eleştirmiş olmama rağmen, hakkını asla yemem... Nitekim işte hakkını teslim ediyorum. Ona mesafeliyimdir ama asla adaletsizlik yapmam. Ona oy vermeyeceğim ama siyasi yelpazedeki konumuna asla saygısızlık etmem. Barış Dili kullanmadığı zaman çok sinirlenirim ama yine de ona hasım gibi bakmam. Kaldı ki biraz hısımdır da.

Barajı aşar mı aşmaz mı, ben orda değilim. Geldiği noktadan bahsediyorum. Muhalefetteki diğer partilerle olan farkını anlatmaya çalıştım size. Bir de rakamla izah edeyim: Ana muhalefet, 2 puan az oy almış, çok oy almış, kıyamet kopmaz ama HDP 2 puan az oy veya çok oy alırsa, dananın kuyruğu kopar. Daha ne olsun!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder