Yazarlar İnce siyaset
HABERİ PAYLAŞ

İnce siyaset

Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti’ye yaptığı çağrıyı, ben şöyle tercüme ediyorum: “Size Cumhur İttifakı’na girin diyen yok. Girseniz tabii ki iyi olur ama girmeseniz bile ikili - üçlü ittifaklarla ülke hayrına birçok belediyeyi, beraberce emin ellere teslim edebiliriz. Seçimden sonra da isterseniz yine evli evine, köylü köyüne... İşte o kadar. Sonrasına bakarız.

Siyaset ustalığı budur. Bakın, o kısacık mesajda neler var: - Her şeyden evvel bir zerafet var. - Belirli bir hedef var. - İYİ Parti’nin kurumsal kimliğine saygı var. - Özen gösterilmiş bir üslup var. Yani “ortaklık” değil, öne çıkarılmış bir “komşuluk” kavramı var. - Diyaloğa hasret kamuoyunun tam da bamteli var. Daha da bir sürü şey. Zamanlama ise harika.

Haberin Devamı

Böyle bir yaklaşımı İYİ Parti reddetse bile, aynı nezaketi göstereceği muhakkaktır. Gerisini kendi bilir.

Yazıya ek:

Hande Fırat CNNTürk’le birlikte... Hande Fırat, öyle güven veren bir gazeteci ki, memleketine ikinci büyük hizmeti bu. Arada yüzlerce hizmeti var ama bu ikisi olağanüstü.

Bahçeli’nin Hande Fırat’ı ve CNN’i seçmesi tesadüf değil. Adeta bir ödül gibi. Hakkaniyetli bir ödül... Çünkü Hande Fırat, siyasetin belki de seyrini değiştirecek olan böyle bir haberi, ülke hayrına kamuoyuna duyururken, objektif tutumundan zerre taviz vermedi... Büyük bir ciddiyet ve tevazu sergiledi. Sonuç ne olursa olsun, Hande Fırat’a alkışlar.

Peki, ben ne diyorum? Diyorum ki: Karışmak gibi olmasın ama bu çağrı, hele bir de olumlu karşılanırsa, Türk Siyasi Hayatı, en az 15-20 yıl, huzurlu, uyumlu, verimli, kazançlı ve bereketli bir döneme girer... Bunu kim istemez? - Malûm zevat istemez. Sadece o...

Bir şey daha diyorum: Son söz: Cevap vermeden önce, Akşener’in kamuoyunu yoklamasında fayda var. Hem de sayısız fayda var. Bakın insanlar neler diyecek?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder