Rauf Tamer Kampanya
HABERİ PAYLAŞ

Dün gördük ki, Ekmeleddin İhsanoğlu, öyle sanıldığı gibi kolay lokma değil... Bilakis, çetin ceviz. Diplomat tarafı da epey işe yarayacağa benziyor.

[[HAFTAYA]]

Kampanya’da yanına partileri almadan tek başına yürüse, bence daha iyi. Onlar katılınca, hele sağda solda mitingler başlayınca, doğacak olan atmosfer, Ekmeleddin Bey’in barışçı üslubuyla hiç uyuşmayacak. Üstelik “tek başına” olmanın mağduriyeti de kaybolacak. Fakat ‘siyaset erbabı’nın onu sömüreceği muhakkaktır. Bırakırlar mı hiç? Bu fırsat kaçar mı?

Haberin Devamı

Kaldı ki, ‘çatı’nın tepesindekiler, boşuna gölge edecekler. Zira tabanda örgüt çalışmasından pek hayır beklemeyin. Tek kişi için, kimse seferber olmaz. Olur da sadece göstermelik olur. Genel Seçim değil ki bu... Herkese ikbal ve istikbal dağıtılmıyor ki. “Tek kişi” için çalışıp koşturacaksınız. Canla başla, öyle mi? Hiç zannetmem.

Yâni, görünürde 5 parti, 10 dernek, belki 40 vakıf, isterse de 100 tarikat yanınızda olsun. Sadece üst yönetimler irade sergileyecek. Ama örgüt, ancak argarya kabilinden çalışacak. Çoğu kaytaracak. Öyleyse değer mi bu kalabalık görüntüye? Ekmeleddin Bey, tek başına yürüse bence iyi eder. Hiç değilse mazereti olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder