Rauf Tamer Konuşana bak
HABERİ PAYLAŞ

Konuşana bak

Haberin Devamı

Egemenlik lafını ağzına alamayacak yegane ülke Irak. Saddam’ı sattılar, vatanlarını emperyalistlere teslim ettiler. Türk Askeri Irak’ta ne arıyormuş, piknik mi yapıyormuş? Tek kurşun atmadan Musul’u DEAŞ’a bırakıp kaçan Iraklı askerlerle karıştırıyor Mehmetçiği.



Bir taraftan da Birleşmiş Milletler’e şikayete gidiyor bizi. Hah işte... Tam şikayet edilecek yeri bulmuş. Yine manda ve himaye istiyor. Kel’in merhemi olsa, önce kendi kafasına sürer. Bizim meclis komisyonları bile Birleşmiş Milletler’den daha hızlı çalışmaktadır.



Beri tarafta ise ayrı bir komedi. Koalisyon güçleri Musul Harekâtı için DEAŞ’a randevu veriyor, takvim veriyor, gün ve saat veriyor. Harekat’ın planını bile açıklıyor. Asıl pikniğe onlar hazırlanıyor. İster misiniz DEAŞ da tek kurşun atmadan teslim ediversin Musul’u? Bu durumda Bağdat Hükümeti Türkleri niye istesin orada? “Musul’u Batı’ya peşkeş çekiyor.”



Mehmetçiğin Başikadaki mevcudiyetine “illegal bir durum” dendi ya... Amerikalı yetkili yalanlıyor. “Böyle bir laf etmedik” diyor. Belki etmemişlerdir ama gel de inan. ABD’nin ne kelâmına güven kaldı, ne de kefâletine..

Sıradaki haber yükleniyor...
holder