Rauf Tamer Müdahale hangisi?
HABERİ PAYLAŞ

Müdahale hangisi?

Haberin Devamı

Yargı’ya söyledik, gereğini yapacak. Bu laf, yargı’ya müdahaledir. Tutuklulukları eleştirmek nedir? Yoo, birini beğenip diğerini beğenmemek olmaz. İşinize gelen, işinize gelmeyen diye bir ölçü kabul edilemez. Müdahale, müdahaledir.

*[[HAFTAYA]]

Bir de şu var. Müdahale etmesine edersiniz de bakalım yargı sizi dinler mi? Hükümetin emrindeler diye diye savcıların ve yargıçların kişiliklerini o kadar zedeledik ki, onlar “aksini ispat için” lüzumsuz direnişlere geçmiş de olabilirler. Belki de bu yüzden yeni mağduriyetler de doğmuştur. İlk hatayı ne zaman yaptık?
Liderlerden biri çıkıp Ergenekonun Savcılığına, diğeri de Ergenekonun Avukatlığına soyunduğu gün, büyük yanlışa adım attık. Savcıları ve Hakimleri böyle rencide ettik. Sonra da iyice azıttık.

*

Siz ne derseniz deyin. Bana hiçbir savcı ve yargıç için talimat alıyor dedirtemezsiniz. Ama bir yargı’nın üstüne güdümlüdür, ille de güdümlüdür diye bu kadar fazla giderseniz, psikolojik ortamı mahvedersiniz. Moral, her meslek için önemlidir de Savcı ve Yargıçlar için önemsiz midir? Ben asıl şuna şaşıyorum ki, 12 bin Savcı ve Yargıç, yıllardır sinirlerine nasıl hakim olup sukünetle çalışıyorlar.. Vallahi bravo. Ya topluca bırakıp gitseler...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder